Страва з іменем: ясновельможний граф Сендвічський і його знаменитий бутерброд на сніданок
У свята часто важко себе змусити приготувати на сніданок щось складніше за бутерброд. Але і звичайний сендвіч може бути дуже смачним і корисним.

Всіма улюблена страва, що складається з начинки, вміщеної між двома скибками хліба, була винайдена для англійського аристократа Джона Монтегю, четвертого графа Сендвічського, лондонського міністра і дипломата, який був завзятим картярем. Монтегю наказав слузі клубу зробити йому бутерброд, поклавши м'ясо між двома шматками хліба, щоб не забруднити руки і продовжувати гру. Його друзям по клубу настільки сподобався такий спосіб швидкого перекусу, що вони теж стали замовляти собі бутерброди "по-сендвічськи".
Сендвіч з індичкою, яблуком і сиром
Інгредієнти
хліб (цільнозерновий) - 4 шт.
індичка - 120 г
яблуко (зелене) - ½ шт.
сир (брі або камамбер) - 4 скибочки
гірчиця (діжонська) - 2 ст. л.
мед - 2 ст. л.
Покроковий рецепт
Крок 1: змішуємо мед і гірчицю до однорідної консистенції.
Крок 2: намащуємо соус на тости.
Крок 3: нарізаємо яблуко часточками, а індичку і сир тонкими слайсами.
Крок 4: викладаємо шарами на тости шматочки індички, сиру і скибочки яблука. Додаємо зверху трохи соусу, що залишився