Вчений розвіяв теорію нумеролога про кінець світу 23 вересня

Вчений розвіяв теорію нумеролога про кінець світу 23 вересня

Фото: Flickr/John Garrison

За словами експерта, такий прогноз є "антинауковим".

Колишній експерт британського міністерства оборони Нік Поуп розвіяв теорію про те, що кінець світу настане у суботу, 23 вересня.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Невтішні для людства прогнози про те, що таємнича планета Нібіру знищить Землю у вогненному зіткненні, висловлює християнський нумеролог Девід Мід. Своє твердження нумеролог базує на віршах Біблії, часу сонячного затемнення минулого місяця, а також "підказках", які, за його словами, написані на пірамідах.

Серія відео у YouTube також стверджує, що кінець світу – 23 вересня, посилаючись на комбінацію нумерології і біблійних інтерпретацій.

Однак, Поуп вважає такий прогноз "антинауковим" і потенційно шкідливим для вразливих людей: "Молоді, вразливі і самогубці можуть побачити історії про Нібіру і повірити в них. Я думаю, що є небезпека, що, наприклад, щось подібне може підштовхнути психічно нестійку людину до краю".

Поуп досліджував НЛО і інші таємниці для міністерства оборони, і є провідним експертом у теорії змови. Він розповів виданню: "Ми проживемо 23 вересня так само, як пережили через усі інші прогнози кінця світу, які робили раніше".

Нібиру інколи називають Планетою X. Вона є гіпотетичною 12-ою планетою на краю нашої Сонячної системи. За припущеннями, планета розташована на еліптичній орбіті, яка наближує її до Землі кожні 3600 років, і теоретики змови стверджують, що цей цикл зіштовхне її з Землею завтра.

Але Поуп каже, що ці припущення легко розвіяти: "Якби загадкова 12-а планета справді мала зіткнутися з Землею у суботу, ми всі змогли б її побачити прямо зараз".

"Якщо б вона була так близько до Землі, то вам би навіть не потрібен був телескоп – її було б видно неозброєним оком", – додав експерт.

Нагадаємо, нещодавно Стівен Гокінг назвав нову причину кінця світу і передбачив, коли це станеться. Також вчений закликав людей бігти з планети і констатував необхідність створення технологій для далеких космічних перельотів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація