У Білорусі соцмережі вибухнули тролінгом над військовими навчаннями з росіянами

У Білорусі соцмережі вибухнули тролінгом над військовими навчаннями з росіянами

У Білорусі соцмережі вибухнули тролінгом над військовими навчаннями з росіянами

Передусім причиною послугував поділ реальної карти на вигадані держави.

29 серпня журналістам розповіли, за яким сценарієм відбуватимуться білорусько-російські навчання "Захід-2017". Так, умовним противником була оголошена частина території Білорусі під вигаданою назвою Вейшнорія.

А ведаеце, чаго нашай з вамі Вайшнорыі не хапала? Герб і сьцяг ёй не прыдумалі. Давялося ўзяцца самому :) Маем 27 раёна...

Posted by Alaksandar Arsionaŭ on Wednesday, August 30, 2017

Реакція інтернет-користувачів не забарилася, тож у Twitter з'явився аккаунт під назвою "МЗС Вейшноріі". 

Як пишуть білоруські ЗМІ, сценарій передбачає погіршення відносин між сусідніми країнами на ґрунті міжнаціональних, етнічних і релігійних протиріч, а також територіальних претензій.

На карті умовної обстановки військові зобразили три "держави": "Лубен" (північно-східна частина Польщі, південно-західна частина Литви (так званий "Сувалківський коридор"), "Весбарія" (Литва, західна і центральна частина Латвії), "Вейшнорія" (північно-західна частина Гродненської, Мінської і Вітебської областей). Місцеві журналісти зауважують, що "Вейшнорією" позначені райони Білорусі з великою часткою католицького населення.

В соцмережах почали з'являтися "дипломатичні представництва" вигаданих земель, жарти про військових полонених та "державні символи".

Також в мережі уже почали видавати "паспорт Вейшнорії".

А за один вейшнорій (валюту вигаданої держави) просять аж п'ять доларів.

Також від "уряду" Вейшнорії надійшли й політичні заяви: до "країни" заборонили в'їзд начальнику Генштабу ВС РБ Олегу Бєлоконєву.

Як відомо, навчання "Захід 2017" відбуватимуться в Білорусі від 14 до 20 вересня. У НАТО вважають, що у навчаннях може бути задіяно понад 100 000 військовослужбовців. А також може відбутися навчання з ядерної зброї. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація