У Британії з'явиться перший дитсадок у будинку для літніх осіб

Від вересня 2017 року установа почне повноцінну роботу.

На півдні Лондона у вересні планують відкрити перший дитсадок, розташований у будинку для літніх осіб.

Про це інформує ВВС.

Автори такої ініціативи сподіваються, що тісна взаємодія малюків і осіб похилого віку буде взаємокорисною.‎ Попри те, що офіційне відкриття установи відбудеться восени, уже від січня 2017 року діти із сусіднього дитсадка щотижня навідуються до будинку ‎для літніх.

І старі, і малі просто в захваті від забав: вони разом співають, граються та беруть участь у спортивних змаганнях.

Засновниця дитсадка "Apples and Honey" Алі Сомерс вбачає у цій ініціативі природню необхідність звести ці дві вікові групи, оскільки зазвичай вони проводять час окремо від інших. Психологи стверджують, що для літніх це особливо важливо, адже дає змогу побороти ізоляцію та самотність.

"Більшість місцевих жителів чудово проводять час. Вони оживають", - не стримує емоцій Фей Гарсіа, мешканка будинку для літніх.

Єдиною перешкодою може стати гарантування безпеки і старих, і малих, але ініціатори зазначають, що користь справи значно переважає над недоліками.

Фундатори дитсадка сподіваються, що успіх цього проекту допоможе створити й інші схожі заклади у Великій Британії, з огляду на те, що вони вже досить популярні у США, Канаді та Японії.‎

Нагадаємо, що 58-річна зірка Instagram українка Степанида Цвіт поділилася власними секретами гарного настрою та бадьорого духу. Світанок сонця бабця-хіпстерка зустрічає годинною медитацією.

Бабуся-хіпстер Степанида Цвіт - Життя на пенсії тільки починається

Бабуся-хіпстер Степанида Цвіт - Життя на пенсії тільки починається

Повʼязані теми:

Наступна публікація