У касках та захисних костюмах: у соборі Паризької Богоматері вперше після пожежі провели різдвяний концерт

Хористи виступали перед пустою залою.

У соборі Паризької Богоматері, вперше після пожежі, яка його ледь не знищила, відбувся хоровий концерт з нагоди Різдва, що є щорічною традицією у Франції.

Про це пише Euronews

Серед музичних композицій лунали класичні твори Моцарта, Шуберта, також співали різдвяні пісні: "Тиха ніч", Hymn of the Angels, Jingle Bells. У супроводі віолончелі та органу хор виступав поряд з вітражами собору.

Cпочатку планувалося, що у хорі будуть 20 осіб, проте з міркувань безпеки їхню кількість скоротили до восьми. Хористи співали в касках та захисних костюмах, а в самій залі не було слухачів.

Виступ проводився із дотриманням соціальної дистанції, аби хористи мали змогу зняти маски. Концерт був записаний у соборі на початку цього місяця, а його трансляція на французькому телебаченню відбулась близько півночі у четвер, 24 грудня.

Єпархія назвала концерт "надзвичайно символічним...  відзначеним емоціями та надією", а також святом "музичної спадщини, що належить до середньовіччя".

Раніше всередині собору хор Паризької Богоматері давав 60 концертів на рік. Однак відколи будівля постраждала від нищівної пожежі, хористам доводиться виступати в інших церквах в Парижі. Вхід для відвідувачів до Нотр-Даму обмежений щонайменше до 2024 року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація