У Казахстані юнак самостійно вивчив українську мову і мріє про Київ і борщ

У Казахстані юнак самостійно вивчив українську мову і мріє про Київ і борщ

У пригоді йому став перегляд телеканалу "1+1".

17-річний Назар Ісаєв із Казахстану за два роки опанував незнайому для себе українську мову завдяки телебаченню. Він регулярно дивився програми каналу "1+1", ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Хлопець живе в Астані та ніколи не бував в Україні, також не має етнічного коріння – він звичайний казах. Однак дуже радіє подарованій книжці українською мовою та знає всіх зірок українського телеефіру. "Я всіх ведучих знаю", - зізнається він і додає, що найбільше йому подобається Алла Мазур.

Регулярно переглядаючи "1+1", етнічний казах самостійно вивчив українську мову

Регулярно переглядаючи "1+1", етнічний казах самостійно вивчив українську мову

Зараз Назар навчається на першому курсі на хіміка. Захопленню сина батьки дивувались, але не противилися. "Він розумний хлопець. Якщо це йому подобається – будь ласка", - каже мама. А батько навіть пригадав деякі з українських пісень, які він чув під час служби ще в радянській армії.

Назар навіть поширює знання якихось українських слів серед друзів і однокласників. Найважчим, за його зізнанням, було опанувати діалектизми та наголоси – особливо там, де вони різняться від російських. Тепер хлопець мріє на власні очі побачити країну, мова якої йому так припала до серця. "Львів, Одеса, Київ, я багато знаю про Київ, але я ніколи там не був. Я знаю, що у Чернівцях великий красивий університет. Також я хочу спробувати українську страву, справжню українську страву. Я кожен день їм борщ, але я ніколи не пробував справжній український борщ", – зізнався він. На опанування української Назар витратив менше двох років і по-дитячому дивується тим, хто постійно живе в Україні і не лише не говорить, а подекуди й не розуміє українську. Він каже, щоби вивчити будь-яку мову, не потрібно мати причини – тільки бажання.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація