У кінці січня мешканцям Землі відкриється унікальне явище - "Блакитний Місяць"

У кінці січня мешканцям Землі відкриється унікальне явище  - "Блакитний Місяць"

Місяць / Фото: Голос Карпат

Найкраще це явище побачать у Тихому океані.

У кінці січня, а саме 31 числа, мешканці планети Земля зможуть побачити унікальне повне затемнення Місяця. Унікальність полягає у тому, що затемнення супроводжуватиметься фазою другого повного місяця січня, який матиме блакитний колір своєї осі. В останнє це явище було доступним для Землі більш ніж 150 років тому.

Про це повідомляє Space.com.

"Затемнення відбудеться в середині ночі, а Тихий океан буде обернений до Місяця у той час. Центральна і Східна Азія, Індонезія, Нова Зеландія та більша частина Австралії отримають чудовий вигляд цього місячного шоу у вечірньому небі. Він (Місяць - ред.) ітиме далі, на захід, у Західну Азію, на Індійський субконтинент, на Близький Схід та Східну Європу", - йдеться у повідомленні.

Тривалість повної фази затемнення становитиме 77 хвилин. Цікаво, що нижня частина осі місяця під час затемнення буде набагато яскравішою, аніж верхня. 

Наступного разу явище затемнення з блакитним Місяцем відбудеться лише у 2028 році, а потім - у 2032. Останнє повне затемнення "Блакитного Місяця" відбувалося у 1866 році. 

Минулої ночі жителі планети мали змогу помилуватися першим супер-місяцем цього року

Минулої ночі жителі планети мали змогу помилуватися першим супер-місяцем цього року

Повʼязані теми:

Наступна публікація