У Китаї загублений 18 років тому хлопець зустрівся з батьками. Його знайшли нейромережі

У Китаї загублений 18 років тому хлопець зустрівся з батьками. Його знайшли нейромережі

Фото: ladbible.com

Хлопця шукали 18 років і батьки, і копи.

Подружжя з Китаю зустріло сина після зникнення 18 років тому. Зустріч сталася завдяки нейромережі, яка показала, як хлопчик міг змінитися з дня зникнення.

Про це пише LadBible.

Ю Вейфен зник у травні 2001 року, коли йому було лише три роки. Він грався поруч із будівельним майданчиком, де працював його батько. Коли хлопчик зник, його почали шукати вже наступного дня, однак не знайшли жодного сліду. На камерах спостереження також не було видно моменту зникнення малюка.

Батьки намагалися самотужки знайти сина, роздрукувавши плакати з його обличчям. Пара обіцяла заплатити 100 тисяч юанів за інформацію. 

Справа зрушила з мертвої точки, коли копи застосували нейромережу. Штучний інтелект, який грунтувався на дитячих фотографіях Ю, створив можливий портрет хлопця 18 років потому.

Далі спеціальна програма порівняла цю ілюстрацію із підготовленими поліцейськими фото 100 людей, що могли бути Вейфеном. За два місяці виявилося, що зниклим малюком міг бути 21-річний студент з Гуанчжоу.

Поліцейські зв'язалися з ним, проте він не вірив у те, що його викрадали. Після ДНК-тесту стало зрозуміло, що Ю і пара, що шукала сина - рідня.

Нагадаємо, Вчені з Вашингнтонського університету за допомогою технології синхронізації губ та нейромережі зробили дуже реалістичне відео з віртуальною промовою екс-президента США Барака Обами. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація