У львівському Дрогобичі на все місто сповіщають про народження нового мешканця

У львівському Дрогобичі на все місто сповіщають про народження нового мешканця

Фото: pixabay.com

Сповіщення з Ратуші супроводжують маршем чи вальсом

На Львівщині про народження дітей сповіщають на все місто. Таку традицію започаткували у Дрогобичі. Черговий пологового будинку телефонує у міську раду. І з вежі Ратуші звучить або ж козацький марш, або вальс! Все залежить від того, хто народився, йдеться в ТСН.16.45

Центр міста Дрогобича. Із вежі Ратуші долинає дитячий сміх та козацький марш. А це означає, що в місті народився хлопчик. Хто проходить повз - усміхається, а дехто навіть аплодує.

«Ми йдемо з дітками, вони питають, що трапилося? Кажу, що от народився новий дрогобичанин, супер», - каже один з перехожих.

Сьогодні фанфари лунали вже двічі - уночі народилися хлопчик та дівчинка. Для них музика звучала вранці. Щоб не порушувати спокою, з 22:00 до 08:00 ранку фанфари не вмикають. Музична новація породіль тішить. Вони навіть жартують, що це пришвидшує пологи.

Щойно народжується дитина, черговий пологового телефонує своєму колезі в міську раду. І повідомляє, хлопчик чи дівчинка. Для перших має звучати козацький марш, для других - вальс. Таке музичне привітання придумали в міській раді, щоб заохочувати сім'ї народжувати.

«Мужчини стояли. І тут раптом грає козацький марш. «О пацан родився, за хлопця!» Є добро, розумієте, жінки також відчувають, що вони до цього причетні», - каже міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

«Якщо завдяки тому заходу хоча би один дрогобичанин чи дрогобичанка народиться в рік, то вже він себе виправдав», - переконаний начмед Дрогобицького пологового будинку Євгеній Костецький.

Ідея вітати породіль сподобалась і жителям інших міст. Просто під час знімання ТСН зателефонувала жінка, яка обурювалася, чому про новонароджених сповіщають тільки в Дрогобичі.

Від початку року в Дрогобичі з'явилося на світ 29 немовлят. І фанфари з Ратуші лунали стільки ж разів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал будинку в Дрогобичі
Наступна публікація