У Львові відкрили ресторан, де кухар особисто домовляється про будь-яку страву і оплату з клієнтом

У Львові відкрили ресторан, де кухар особисто домовляється про будь-яку страву і оплату з клієнтом

У закладі немає меню і офіціантів.

Їжа без посередників. У Львові відкрили перший в Україні ресторан, де немає ані меню, ані офіціантів. Лише клієнт і кухар сам на сам. Вони домовляються про страву, розмір порції та ціну.

«У нас немає меню, сьогоднішнім меню буду виступати я і безпосередньо для вас буду намагатись приготувати їжу, яка вам буде до смаку», - з такими словами гостей зустрічає кухар ресторану.  

Приблизно половина клієнтів не знають чого саме хочуть і чекають поради від кухаря, інші чітко називають страву. Вони оговорюють з інгредієнти, спосіб приготування страви і розмір порції, і ціну. Для тих хто не хоче бути заскочений ціною, можна скористатися спеціальною шкалою.

«Це є звукова хвиля, де є ціна і розмір порції, тож людина може просто пальцем показати і вибрати на скільки грошей і розмір їжі, яку вона хоче отримати», - каже шеф-кухар Дмитро Омельницький.

На кухні одночасно 10 кухарів, над замовленням працюють усі разом. Розповідають, забаганки клієнтів бувають різні, доводилося готувати пельмені, чебуреки і навіть кутю. Намагаються догодити кожному , але без діалогу і дипломатії ніяк.

У Львові відкрили перший в Україні ресторан без меню та офіціантів

У Львові відкрили перший в Україні ресторан без меню та офіціантів

«Був чоловік, який хотів італійської кухні, але він з’їв зовсім інше і був дуже задоволений, мені було дуже приємно насправді», - каже шеф.

Гості з Америки таким гастрономічний експериментом вражені, кажуть нічого побідного ще не бачили.

 «Я спочатку трохи розгубився. Але те, що замовлення приймає сам кухар  викликає довіру, бо він точно зробить те, що пообіцяв», - каже гість Джим.

А ще тут особлива музика – вона звучить з вінілів і рупорних колонок зроблених на замовлення львівськими майстрами. Як і їжу мелодії тут можна обирати на свій смак.

Ресторан розташований на горищі старої кам’яниці у  середмісті. Інтер’єр відповідний – стилізований голуб’ятник і мереживо павутини. А ще крісло з книжок і навіть старої ванни. Усе це за словами відвідувачів додає атмосферності та затишку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація