У Нью-Йорку народився білий кенгуру з надзвичайно рідкісним захворюванням

У Нью-Йорку народився білий кенгуру з надзвичайно рідкісним захворюванням

Фото: Animal Adventure Park Facebook

Космо залишався рости в мішечку своєї матері протягом п'яти місяців, перш ніж доглядачі вилучили його звідти і дізналися про його особливість.

У зоопарку Нью-Йорка з'явився кенгуру з надзвичайно рідкісним захворюванням — лейцизмом. У нього частково відсутня пігментація, через що шкіра та хутро залишаються білими. Але на відміну від альбіносів, у яких очікувана мутація червоних очей, у цього кенгуру очі мають пігментацію чорного кольору. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці зоопарку Animal Adventure Park.

Кенгуру назвали Космо (Cosmo). Нині він наймолодший у зоопарку, йому всього 5 місяців. Як і інші кенгуру-малюки, народжені завбільшки з людський ніготь, Космо залишався рости в мішечку своєї матері протягом декількох місяців. Доглядачі вперше вилучили його з мішечка матері 15 січня, після чого він отримав перший повний медичний огляд. 

"Одразу після того, як ми побачили, що він білий, це було надзвичайно, але коли ми уважніше подивились і побачили чорні очі, наші щелепи відвисли. Тоді ми розуміли, що маємо щось, чого ніколи не бачили за всю свою кар'єру, — розповів CNN власник зоопарку Джордан Патч. — Це єдиний у своєму роді кенгуру такого виду, який існує на сьогодні в Північній Америці, тому це настільки рідко".

На фото нижче зустріч Космо з його батьком кенгуру Бумером. Матір малюка Розі потрапила до зоопарку минулого року, і Космо — її перше дитинча. Як каже власник зоопарку, генетична комбінація між Розі й Бумером дала таке незвичне забарвлення дитинчаті, що стало сюрпризом для усіх співробітників зоопарку. 

Зверху у лівому кутку — зустріч Космо з його батьком кенгуру Бумером. / Фото: Animal Adventure Park Facebook

Повʼязані теми:

Наступна публікація