У радянському танку, який придбали на eBay, знайшли золоті злитки на мільйони доларів

У радянському танку, який придбали на eBay, знайшли золоті злитки на мільйони доларів

Ілюстрація / Фото: Getty Images

Танк належав ЗС Іраку та брав участь у війні Перській затоці.

55-річний британський колекціонер Нік Мід виявив в радянському танку Т-54, купленому на інтернет-аукціоні, п'ять золотих злитків вартістю 2,5 мільйона доларів.

Про це інформує The Sun.

Він придбав танк на eBay за 37 тисяч доларів. Разом із механіком Тоддом Чемберленом він виявив у паливному баку танка золоті злитки. Колекціонер викликав поліцію, яка вилучила у нього дорогу знахідку під розписку.

"Нехай мені не повернуть золото, зате у мене залишиться мій чудовий танк", - каже він.

Зауважимо, що танк, який він придбав, належав ЗС Іраку, військова машина брала участь у війні в Перській затоці 1990-1991 років і була захоплена військами міжнародної коаліції, в яку входила і Великобританія.

Колекціонер вважає, що золото у відсік для палива могли сховати іракські військові.

Відомо, що Радянський Союз ще у 1959-1968 роках поставив в Іраку близько 300 середніх танків Т-54, які згодом неодноразово брали участь у військових конфліктах у регіоні.

Нагадаємо, що раніше у Сьєрра-Леоне, що в Західній Африці, християнський пастор Еммануель Момо знайшов один із найбільших у світі алмазів.

Камінь вагою 709 каратів чоловік знайшов у районі Коно.

Спочатку його показали президенту країни Ернесту Корома, наразі ж алмаз замкнули в сховищі центрального банку в Сьєрра-Леоне у Фрітауні. У рейтингу 20 найбільших алмазів світу цей камінь посів 13-те місце.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація