У Росії робот врятував дитину, на яку ледь не звалилася шафа

У Росії робот врятував дитину, на яку ледь не звалилася шафа

Фото: YouTube

Один із творців робота пояснив, що коли дівчинка забігла в кімнату, робот просто почав повторювати її рухи.

У вівторок, 4 липня, у випускний день у Пермському політехнічному інституті автономний робот Promobot v.3 врятував маленьку дівчинку.

Про це повідомило Daily Mail.

Як зазначає джерело, Promobot, який був запрошений для урочистого слова у випускний вечір, чекав на початок заходу в коридорі. У цей момент до приміщення забігла дівчинка і вирішила забратися на стелаж із важким обладнанням. Раптом він почав падати, та робот виставив вперед руку і втримав шафу.

У результаті ніхто не постраждав.

Один із творців Promobot Олег Ківокурцев пояснив, що коли дівчинка забігла до кімнати, робот почав повторювати її рухи та їхати в її напрямку.

"Ми раді, що Promobot виявився там у цей момент, інакше це могло б погано закінчитися для дитини. Саме для того, щоб покращувати життя людей, ми і створюємо наших роботів ", - зазначив Олег Ківокурцев.

Нагадаємо, раніше у Британії чотирирічний хлопчик врятував життя своєї матері за допомогою голосового управління та асистента Siri. Дитина використала мамину руку, щоб розблокувати iPhone. Уже в Siri він попросив зв'язатися з рятувальниками. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація