У Женеві туалети банку і ресторанів забили купюрами по 500 євро

У Женеві туалети банку і ресторанів забили купюрами по 500 євро

Фото: Reuters

На час розслідування готівку конфіскували, і незрозуміло, хто її отримає.

У Женеві прокурори проводять розслідування після того, як туалети банку і трьох ресторанів забили банкнотами високого номіналу.

Про це повідомили у понеділок, 18 вересня, пише Reuters.

"Нас не дуже цікавить мотив, але ми хочемо бути впевнені у походженні грошей", – сказав спікер Вінсент Деруан. Він додав, що ні викидання грошей, ні блокування туалету не є злочином.

Перша закупорка туалету трапилася у сховищі банку UBS у фінансовому районі Женеви, а через декілька днів  – у трьох кафе поблизу. Вони були набиті банкнотами по 500 євро. Загальна сума коштів становить близько 100 тисяч доларів.

Деруан повідомив, що двоє людей погодились компенсувати ресторанам витрати на усунення блокування, і ті скасували скаргу, яку вони подали, коли трапився інцидент.

На час розслідування готівку конфіскували, і незрозуміло, хто її отримає, якщо це визнають законним. Деруан зауважив, що нема жодних причин вважати, що це брудні гроші.

Європейський центральний банк заявив, що минулого року він вирішив припинити використання 500 євро через занепокоєння з приводу того, що ці банкноти часто використовуються для незаконної діяльності, включаючи відмивання грошей.

Представник банку UBS відмовився коментувати ці випадки.

Нагадаємо, норвезький Центробанк випустив комічний ролик із репом про рибу. Таким чином в установі вирішили прорекламувати нові банкноти. 

Центробанк Норвегії зняв комічну рекламу про власну валюту

Центробанк Норвегії зняв комічну рекламу про власну валюту

Повʼязані теми:

Наступна публікація