У Житомирі встановили симулятор космічних польотів для "відвідин" інших галактик

У Житомирі встановили симулятор космічних польотів для "відвідин" інших галактик

Такий апарат єдиний в Україні.

Злітати на іншу планету чи навіть відвідати іншу галактику тепер можна у Житомирі. Тут з’явився перший в Україні симулятор космічних польотів. Команда інженерів з Києва, що його зробила, каже: схожі є хіба на секретних об’єктах тренувань астронавтів у США, йдеться в ТСН.16.45.

Завдання симулятора - дати базову інформацію про польоти в космос. Тут усе як у космічному кораблі. Купа електронних приладів, у яких важко дати раду. Але для новачків є автопілот. На Марс можна долетіти за лічені секунди. «Зараз гіпершвидкість, тому воно займає буквально  кілька секунд», - каже інструктор.

Керує польотом головний конструктор космольота Євген Корольов. Каже розробили все так, щоби було відчуття, що ти і справді в космосі. Є й система вібрації, яка імітує зліт, прискорення та посадку корабля, і великі екрани з картою сонячної системи та галактик. «Тут є  великий екран, зроблена кабіна для двох пілотів, вона хоч і невелика, але дуже зручна», - каже Євген.

Симулятор космічних польотів розробила команда інженерів із Києва на замовлення житомирського музею  космонавтики. Його вже оцінили фахівці. «Лише в секретних, або закритих організаціях, де готують  астронавтів, можливо є такі симулятори космічних польотів», - каже генеральний директор Національного центру аерокосмічної освіти молоді Олексій Кулик.

У музеї космонавтики вважають, що космоліт може зацікавити потенційних інвесторів, тому запрошують у гості Ілона Маска. А поки розробники вже планують вдосконалити симулятор, щоби пізнавати космос було цікавіше й доступніше.

Кореспондент Олена Кузнєцова

У Житомирі з’явився перший в Україні симулятор космічних польотів

У Житомирі з’явився перший в Україні симулятор космічних польотів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація