Учені розповіли, у якій позі можна отримати здоровий і довгий сон

Учені розповіли, у якій позі можна отримати здоровий і довгий сон

Фото: blog.downlinens.com

За результатами досліджень лише 8% людей сплять на спині.

Учені стверджують, що поза, у якій ви спите, є найбільш ймовірною причиною відчуття невисипання та пригніченості. Про це повідомляє The Independent.

Навіть за умови повноцінного, 8-годинного сну багато людей, прокинувшись, почуваються знесиленими.
І хоча це відчуття може спричинити низка причин, враховуючи нездорову їжу, найбільш вірогідною є саме поза, у якій ви засинаєте, зазначають учені.

Незважаючи на те, що лише 8% людей сплять на спині, різні дослідження та експерти виокремлюють саме цю позу найкращою для сну.
За словами науковців, сон на спині дозволяє голові, шиї та хребту підтримувати нейтральну позицію, зокрема така поза буде чудовим вибором для тих, хто страждає від болю у цих ділянках тіла.

Більше того, це також може допомогти зменшити печію, оскільки у такому положенні голова перебуває вище, ніж груди.

Американська психіатрична асоціація визнала селфі психічним розладом

Американська психіатрична асоціація визнала селфі психічним розладом

Шелбі Харріс, фахівець із медичного сну і професор медичного коледжу Альберта Ейнштейна, розповів, як навчитись спати на спині.
Учений зазначив, що готуючись до сну, слід поставити подушки по обидва боки свого тіла, а одну - на коліна. Це допоможе втриматись на місці та не дасть змоги перевернутись на інший бік, каже він.

Крім того, він також радить пришити тенісний м'яч у підкладку верхньої частини піжами на тому боці, на якому ви зазвичай звикли лежати. Під час рухів вночі, дискомфорт змусить перевернутись на спину.

Але незважаючи на те, що це найвигідніша поза для сну, учені зазначають, що вона не всім підходить.
Сон на спині може викликати апное або навіть загострити наявні проблеми. Тому, якщо ви схильні до цього, ймовірно, ця поза просто не для вас.

Нагадаємо, що сон менше 7 годин на добу підвищує ризик розвитку хронічних захворювань. Так, недосипання може призвести до надмірної ваги, проблем із серцем і депресії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація