Учені знайшли спосіб багато їсти і не гладшати

Учені знайшли спосіб багато їсти і не гладшати

Фото: Getty Images

У перспективі це дозволить не обмежувати себе в харчуванні.

Американські вчені з'ясували, за яких умов важливий для організму бежевий жир перетворюється на менш корисний білий. Згодом ці знання дозволять не набирати зайву вагу. Про ці дослідження повідомляє видання EurekAlert.

Учені пояснили, що бежевий жир на білий перетворюють мітохондрії - клітинні органели, які виконують енергетичні функції. Здійснивши перетворення бежевого жиру на білий, компоненти піддаються внутрішньоклітинному руйнуванню.

За допомогою контролювання експресії генів, які відповідальні за руйнування мітохондрій, можна регулювати перетворення типів жиру один в одного. Згідно з дослідженнями, миші, у яких було призупинено руйнування органел, що перетворюють бежеву тканину на білу, мали більш високий рівень метаболізму і не страждали від ожиріння.

У здорової людини 3 типи жирів: білий, бежевий та коричневий. Перший – зберігає енергію, але в надлишку викликає ожиріння та діабет. Другий часто вважають різновидом третього. Його особливістю є те, що він може перетворюватися на білий і це не дуже корисно для здоров'я.  Третій  – зберігає тепло і пов'язаний з худорлявістю. Немовлята народжуються саме з такою тканиною. 

Нагадаємо, раніше датські вчені заявили, що сьогодні надмірна вага має куди менш руйнівну дію на здоров'я людей, ніж ще 40 років тому. На їхню, зараз надмірна вага з меншою ймовірністю приведе людину до смерті.

У США набуває популярності пристрій для боротьби з ожирінням Aspire Assist

У США набуває популярності пристрій для боротьби з ожирінням Aspire Assist

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація