Уперше за сто років у світі збільшилася кількість диких тигрів. Інфографіка

Уперше за сто років у світі збільшилася кількість диких тигрів. Інфографіка

Тигрів нарахували більше / Фото: Reuters

Найбільше хижаків мешкає в Індії.

Уперше за сто років захисники природи нарахували більшу кількість диких тигрів ніж у попередні роки.

Відповідно до підрахунків організацій з охорони природи, наразі нараховано близько 3890 особин, пише Mashable.

У Всесвітньому фонді дикої природи переконані, що така кількість хижаків може означати, що процес їхнього зникнення став зворотнім, оскільки у 2010 році рідкісних тварин у світі залишалося лише 3200.

Більша половина із відомих хижаків живе на території Індії (2,226 тигрів).

Втім, експерти, попри радісну новину, наголосили, що більша кількість порахованих хижаків не обов'язково означає збільшення їхньої чисельності. На думку науковців, це може означати, що спеціалісти просто зуміли знайти нові особини завдяки новим методам досліджень та розширенню географії пошуків.

Тим не менш, це уперше з 1900 року, коли диких тигрів нарахували більше у порівнянні з попереднім разом. Тоді їх на планеті було 100 тисяч.

Слід зауважити, що більшу кількість тигрів нарахували у Росії, Індії, Бутані та Непалі. Однак у країнах Південно-Східної Азії кількість рідкісних тварин зменшилася. 

тигри

Нагадаємо, що наразі у світі під загрозою зникнення перебувають 20 тисяч видів живих істот, зокрема тварини, рослини та птахи.

Науковці підрахували катастрофічні наслідки знищення тропічних лісів, незаконного полювання, торгівлі тваринами та глобального потепління.

Відповідно до досліджень, з 1 800 000 видів, які існують на планеті, 73 600 перебувають під постійним наглядом науковців, з яких 20 тисяч - у небезпеці вимирання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація