В Ірландії лікарі пришили підлітку ногу задом наперед

Лікарі хлопця, якому мали ампутувати ногу через рак, знайшли спосіб не позбавляти його можливості грати у футбол.

В Ірландії хлопцю зробили революційну операцію: йому пришили ступню на місце коліна. Усе заради того, щоб йому простіше було носити протез і він міг продовжувати займатись своєю улюбленою справою - спортом. Про це повідомляє DailyMail.

У 15 років Трістіну Стюарту діагностували агресивну форму раку – синовіальну саркому, яка вразила його праву ногу. Щоб врятувати життя хлопця, потрібна була ампутація, але через неї б виникли труднощі з носінням протезу.

Тому лікарі обрали революційну операцію: вони не видалили ногу повністю, а відрізали лише гомілку. На місце втраченого коліна вони пришили перевернуту задом наперед ступню. Таким чином, гомілковостопний суглоб буде відігравати роль колінного, що значно спрощує використання протеза. Це було дуже важливо для юнака, який завжди був активним та полюбляв грати у футбол. Думка про те, що він більше не зможе займатися спортом вбивала його.

"Це дуже дивно виглядало, майже надприродно, але це врятувало мого хлопчика, і це все, що має значення!" – каже матір юнака.

Такої ж думки і сам Трістін: "Мені все одно, як нога виглядатиме. Я знав тільки те, що хочу знову бігати, і я знаю, що буду".

Спочатку хлопець ходив на милицях, але зараз він вчиться вільно ходити з протезом, тренується, щоб вміти бігати, та мріє стати параолімпійцем.

Нагадаємо, що дівчина з ампутованою ногою знялася оголеною, щоб змінити ставлення суспільства до сексапільності. Вона хоче показати людям, що завжди знайдеться людина, для якої ти будеш привабливим. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація