В Іспанії запустили курс реабілітації для корупціонерів, які не можуть перестати красти

В Іспанії запустили курс реабілітації для корупціонерів, які не можуть перестати красти

Фото: Getty Images

Ув'язнених попросять визнати свої недоліки на групової терапії, а також взяти участь в сесіях, де засуджені будуть просити вибачення у своїх жертв.

В Іспанії працює спеціальна програма реабілітації, яка спрямована допомогти корумпованим чиновникам впоратися з постійним бажанням красти, аби вони знову могли стати частиною суспільства. 

Як повідомляє The New York Times, проєкт передбачає 11-місячний навчальний табір на території в'язниці.

"Допомогти впоратися зі збитком, який я завдав, - ось тепер моя єдина задача", - каже 75-річний Карлос Альбукерке, колишній нотаріус, який відбуває чотирирічний термін за крадіжку 400 тисяч євро в Кордові. Чоловік погодився пройти 32 сеанси психотерапії з командою дипломованих фахівців. Засуджені будуть відвідувати групову терапію під назвою "Особисті здібності" і "Цінності" з такими ж, як і вони, корупціонерами.

Мета експериментального проєкту - перевірити, чи можна знову інтегрувати засуджених за фінансові злочини в соціум і підштовхнути до чесної праці. Таким способом влада вирішила відреагувати на зростання рівня корупції та масштабне висвітлення проблеми в місцевих медіа.

Політику держави відрізняє підхід до боротьби з проблемою. Уряд Іспанії впевнений, що фінансовим злочинцям варто дати другий шанс. Проєкт реабілітації запустили в дев'яти в'язницях країни. На фактичний термін ув'язнення участь в програмі не впливає, але може сприяти умовно-достроковому звільненню корупціонера.

За словами психіатра Серхіо Руїса, ув'язнених попросять визнати свої недоліки на групової терапії, а також взяти участь в сесіях, де засуджені будуть просити вибачення у своїх жертв. Таким чином злочинцям, у яких були гроші і влада, хочуть нагадати про соціальну відповідальність. Якщо експеримент буде успішним, у майбутньому до програми підключаться й інші виправні установи Іспанії.

Нагадаємо, у лікарні Запоріжжя медики наживалися на пацієнтах. За попередніми даними, загальна сума коштів, отриманих від злочинної схеми складає близько 200 тисяч гривень щомісяця. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація