В Італії зʼявився найбільший у світі різдвяний вертеп із 250 фігурами із непотребу

В Італії зʼявився найбільший у світі різдвяний вертеп із 250 фігурами із непотребу

Усі фігури своєї шопки сеньйор Андреолі підсвітив п’ятнадцятьма тисячами лампочок

Усі фігури чоловік зробив власноруч. 

Найбільший різдвяний вертеп встановили в Італії: 250 фігур прикрашають схил поблизу морського узбережжя у невеличкому селищі Манарола. Їх зробив власноруч місцевий фермер. Його шопку Книга рекордів Гіннеса визнала найбільшою у світі, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На горі зʼявилося 250 фігур: немовля Ісус з батьками, янголи, пастухи, верблюди. Автор найбільшої шопки у світі Маріо Андреолі розповів, що увіковічнив тут і рідну Манаролу: серед скульптур є і риби, і човни, адже тутешні жителі не лише виготовлять вино, а й рибалять.

Усі фігури 85-річний Маріо Андреолі, колишній залізничник, зробив власноруч. Помічників кличе тільки для того, щоб розкласти чи зібрати шопку. Щоб витесати всі фігури, майстер витратив майже тридцять років свого життя. Усі фігури виготовлені із непотребу. Наприклад, Діва Марія та Святий Йосип виготовлені із старих вивісок ресторанів та крамниць, а голови пастухів – із пластикових ящиків для зберігання продуктів. Коли проектував шопку, зізнається сеньйор Андреолі, добряче попітнів: щодня спускався з гори та піднімався назад понад двісті разів, щоб подивитись, який вигляд мають різдвяні фігури знизу.

 

Але справжнє видовище тут починається із сутінками. Усі фігури своєї шопки сеньйор Андреолі підсвітив п'ятнадцятьма тисячами лампочок. Манарольську шопку Книга рекордів Гіннесса визнала найбільшою у світі. Вона простоїть тут до другого лютого. Потім усе обережно упакують до наступного Різдва.

Нагадаємо, що у Тернополі встановили найбільшу в Україні різдвяну шопку із млином та живими звірятами

Кореспондент ТСН Алла Пасс.

Найбільший різдвяний вертеп встановили в Італії

Найбільший різдвяний вертеп встановили в Італії

Повʼязані теми:

Наступна публікація