В Намібії знайшли затонулий 500 років тому корабель із скарбами на $ 13 млн

На кораблі було золото, слонова кістка і скелети.

Алмазокопачі, які працюють біля берегів Африки, наткнулися на скарб із золотих монет вартістю 13,27 млн доларів.

Корабель "Добрий Ісус" був уперше виявлений біля берегів Намібії у квітні 2008 року. Це було португальське судно, яке відправилося в плавання з Лісабона 1533 року під керівництвом капітана Франсиско-де-Норонья, і зникло разом з усією командою під час подорожі до Індії, пише Daily Mail.

Копачі виявили уламки корабля у той час, як вони осушували штучне озеро з солоною водою уздовж Берега Скелетів. Тут причаїлися безліч затонулих кораблів, але ця знахідка стала найстарішою і вперше знайдене судно було переповнене золотом і слоновою кісткою.

Алмазокопачі не відразу знайшли скарб. Спочатку вони виявили дивні шматки дерева і металу уздовж пляжу, а вже потім натрапили на корабель, похований під піском. На шостий день вони знайшли скриню, повну золота.

На кораблі були німецькі мідні злитки, слонова кістка із Західної Африки, португальські, іспанські, флорентійські і венеціанські золоті і срібні монети, зброя, в тому числі мечі і ножі, одяг, і, звичайно ж, скелети.

Також були виявлені бронзові чаші, довгі металеві стовпи, компаси та астрологічні інструменти.

Археолог Дітер Нулі розповів, що знайдене золото залишиться в уряду Намібії. За його словами, коли скарб знаходять на пляжі, то воно належить країні, на території якої розташований пляж. Єдиний виняток, коли йдеться про корабель держави - тоді країна, під прапором якої судно відпливало, отримує його і весь його вміст.

І в цьому випадку корабель належав королю Португалії, тому корабель і весь його вміст належить Португалії. Проте португальський уряд дуже щедро відмовився від цього права, дозволяючи Намібії отримати усе знайдене багатство.

Нагадаємо, Колумбія знайшла уламки іспанського галеона "Сан-Хосе", який затонув біля берегів Картахени. Передбачається, що на його борту вантаж смарагдів, золотих і срібних монет. "Сан-Хосе" затонув у 1708 році в Карибському морі поблизу портового міста-фортеці Картахена. Він був частиною флоту короля Філіпа V, який протистояв англійцям під час Війни за іспанську спадщину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація