У Пакистані трансгендери-християни створили власну церкву

У Пакистані трансгендери-християни створили власну церкву

Фото: Associated Press

Релігійну організацію назвали "Першою церквою євнухів" — саме так звуть трансгендерних людей у Південній Азії.

Трансгендери Пакистану оголосили про створення власної християнської церкви в місті Карачі. Вони заявили, що це вимушений захід, адже у звичайних храмах їм не дають спокійно молитися.

Про це повідомляє New York Post.

Релігійну організацію назвали "Першою церквою євнухів". Багато хто вважає термін принизливим, але пасторка Газала Шафік спеціально додала його в назву. Він відсилає до рядків з Біблії, де сказано, що "Бог благоволить євнухам".

Фото: Associated Press

Шафік провела перший молебень у дворі власного будинку. У своїй проповіді вона розкритикувала священиків, які виганяють трансгендерних вірян.

Попри те, що уряд Пакистану офіційно визнав трансгендерних людей третьою статтю, вони нерідко стикаються з жорстокістю з боку консервативних жителів країни.

 "Ніхто не хоче сидіти поруч з нами, а дехто каже, що ми — мерзота. Але це не так. Ми люди, а з нами поводяться гірше, ніж із собаками", — каже Нена Сутри, одна з парафіянок нової церкви.

Фото: Associated Press

Християни-трансгендери — це меншість у меншості, адже Пакистан — мусульманська країна. Кількість всіх християн у Пакистані — приблизно 1,3%. У традиційних християнських церквах трансгендерних людей змушують сідати на останні ряди, поводитися максимально непомітно, не співати і приходити на проповіді в чоловічому одязі.

Нагадуємо, що зірка фільмів "Джуно" та "Люди Ікс" заявила про себе як трансгендерного чоловіка.   

Повʼязані теми:

Наступна публікація