"Важко повірити, що серіал закінчився": автор "Гри престолів" прокоментував фінал шоу

"Важко повірити, що серіал закінчився": автор "Гри престолів" прокоментував фінал шоу

Фото: Associated Press

Він обіцяє дописати книгу.

Автор саги "Пісня льоду і полум'я" Джордж Мартін, за якою знятий культовий серіал "Гра престолів", прокоментував фінал саги. Свій коментар він дав у своєму блогу.

"Важко повірити, що все завершилося, якщо говорити відверто. Роки пройшли в одну мить. Невже пройшло вже понад десять років відтоді, як мій менеджер Вінс Джерардіс організував зустріч в Palm в Лос-Анджелесі, і я вперше зустрівся з Девідом Беніофф і Д.Б. Вайсом (шоураннери "Гри престолів" – ред.) за ланчем, який тривав до вечері? Я запитав їх, чи знають вони, хто був матір'ю Джона Сноу. На щастя, вони знали. Я тоді й гадки не мав, що збираюся вирушити в подорож, яка змінить моє життя", - розповів Джордж Мартін.

Він зізнався, що тоді не уявляв, наскільки масштабним стане новий серіал.

Письменник розповів також про те, що зайнятий як продюсер в розробці п'яти шоу на HBO (і деякі з них не мають стосунку до світу Вестерос), двох в Hulu і ще одного на каналі History. Крім того, він задіяний в декількох проектах на основі його власних і чужих книг, консультує створення гри в Японії і підтримує команду арт-проекту Meow Wolf.

"І я пишу. Зима близько, я давно це говорив, і так воно і є. "Вітри зими" сильно затримуються, знаю-знаю, але вони будуть дописані. Не можу сказати, коли, але я їх закінчу, і прийде час "Мрій про весну". Чим все закінчиться? Люди запитують. Так само, як шоу? Або інакше? Ну так. І ні. І так. І ні. І так. І ні. І так", - поділився автор.

Говорячи про можливі відмінності між книгами і серіалом, Мартін нагадав, що працює "в абсолютно іншому середовищі". Починаючи від першого сезону шоу, він згадував "ефект метелика", так як багатьох глядачів цікавить, що він планує зробити з героями, які загинули в серіалі, але вижили в книгах, і з деякими сюжетними гілками, які на екрані розвивалися інакше, ніж на папері.

"Книга чи шоу, яким буде "справжній" фінал? Це дурне запитання. Я це напишу. Ви прочитаєте. І кожен зможе вирішити і посперечатися про це в інтернеті", - резюмував Мартін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у фінальному шостому епізоді серіалу "Гра престолів" прихильники помітили новий кіноляп: у кадрі залишилася пластикова пляшка.

Телеканал HBO оприлюднив останню серію "Гри престолів"

Телеканал HBO оприлюднив останню серію "Гри престолів"

Повʼязані теми:

Наступна публікація