Від "Кукурудзника" до "Мрії": держпідприємству "Антонов" виповнюється 70 років. Інфографіка

Від "Кукурудзника" до "Мрії": держпідприємству "Антонов" виповнюється 70 років. Інфографіка

Фото: Getty Images

Літаки ДП "Антонов" установили понад 500 рекордів.

У вівторок, 31 травня, держпідприємству "Антонов" виповнюється 70 років. За час свого існування ДП "Антонов" створив більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків. Літаки Ан установили понад 500 рекордів.

31 травня 1946 року на Новосибірському авіаційному заводі було створено Дослідне Конструкторське Бюро (ДКБ), головним конструктором якого призначили Олега Антонова. Перший літак, створений на ДКБ "Антонов", злетів у 1947 році.

Згодом ДКБ переїхало до Києва. Крім того, з часом у Гостомелі побудували базу для літних випробувань. Коли у 1984 році помер Олег Антонов, ДКБ присвоїли його ім'я.

Візитною карткою ДП "Антонов", звичайно, є літаки "Руслан" та "Мрія". Разом вони встановили близько 270 рекордів. Крім того, відомим є Ан-2 "Кукурудзник" - наймасовіший одномоторний біплан та єдиний у світі літак, який виробляють понад 60 років.

Літаки ДП "Антонов" відомі всьому світові. Вони й досі залишаються затребуваними завдяки своїй практичності, надійності та якості.

Антонов

Повʼязані теми:

Наступна публікація