Від намальованої кішки до "Путіна - злодія". Як росіяни висміюють президента у флешмобах

Від намальованої кішки до "Путіна - злодія". Як росіяни висміюють президента у флешмобах

Фото: Reuters

Останню акцію запустили переважно школярі та студенти.

Останнім часом у навчальних закладах Росії на дошках з’являються написи крейдою "Путін – злодій". Такий флешмоб запустили школярі та студенти, що дуже не подобається їхнім викладачам.

ТСН.ua вирішив згадати, які ще флешмоби запускали росіяни, щоб висміяти свого президента Володимира Путіна.

"Путін – злодій"

У одній зі шкіл Красноярського краю один з учнів написав на дошці "Путін – злодій", що дуже обурило його вчительку історії і суспільствознавства Євдокію Семенівну Ковальову. Вона погрожувала підлітку поліцією, охоронцями Путіна і згадувала часи, коли за подібне могли розстріляти.

"Тим або тому, хто написав, я раджу: напишіть це слово, запечатайте в конверт і надішліть. Я вам підкажу адресу: Москва, Кремль, Адміністрація президента. Там швиденько вилетять сюди і розберуться. У Путіна охоронці є! Його охороняють. А якийсь учень або учениця 10-го "А" раптом звинувачує його в крадіжці. У вас є докази? Ще раз кажу: дякуйте, що я не розкрутила цю справу і не подала до поліції заяву. Вони б швидко б встановили, хто це зробив. Але я не стала накликати ганьбу на школу", - пригрозила вчителька.

Школяра підтримали у соцмережах. Челендж розпочався в групі "Сталингулаг" у Вконтакте – там опублікували фото зі школи в Бурятії. У коментарях на виклик відповіли учні з Красноярська, Нижнього Новгорода, Краснодара.

Фото: Вконтакте \ Сталингулаг

Красноярський школяр, наприклад, вирішив пожартувати, написавши "Путін – злодій" у рішенні задачі з фізики.

Фото: Вконтакте \ Сталингулаг

Що стосується реакції влади та правоохоронців, то, наприклад, у Слідчому комітеті Бурятії заявили, що не проводять жодних перевірок за фактом подібних написів.

Президент Пиня

У 2017 році у Мережі з'явився новий мем про президента РФ Володимира Путіна – дивакуватий чоловічок з величезними губами на прізвисько Пиня. З'явилося відео з Пинею ще в 2012 році і тоді персонаж зображувався як прихильник "позасистемної опозиції" у РФ. Medialeaks зазначає, що ролики були провладними.

Великої популярності персонажу тоді здобути не вдалося, однак у 2017 році він набув нового значення. Його намагалися розкрутити на російському форумі "Двач". Користувачі сайту дійшли висновку, що роблять це співробітники так званої "фабрики тролів" - групи прокремлівських ботів. Юзери вступили з ними у "битву" і почали використовувати мем проти самих ботів, перетворивши його на образ глави РФ.  Так Пиня і став Путіним, а в Мережі з'явилося безліч жартів та фотожаб про нього.

 

#PutinShirtlessChallenge

Цей флешмоб запустив засновник соцмереж "Вконтакте" та Telegram Павло Дуров. У своєму Instagram він опублікував власне фото з оголеним торсом і закликав росіян теж викладати такі фото.

На цей пост його надихнули офіційні фото Путіна із відпустки, де він ловить рибу із оголеним торсом.

До флешмобу долучилась низка чоловіків як зі спортивною фігурою, так і не дуже.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Путин дуров быков #PutinShirtlessChallenge

Публикация от Ania Petrova (@aniapitrova)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Присоеденюсь к флешмобу)#putinshirtlesschallenge

Публикация от Сергей (@semenok81)

Не оминули увагою цей флешмоб навіть тварини.

 

Намальована кішка від Путіна

У 2013 році під час візиту до однієї з шкіл президент Росії вирішив на дошці перед школярами намалювати кішку. Однак зобразити він її чомусь вирішив із заднього боку. Вийшло не дуже реалістично.

Цей малюнок Путіна викликав шквал реакцій користувачів соцмереж.

Путін – вожак стаї

Ще одним предметом для обговорення у соцмережах став політ Путіна на дельтаплані разом зі зграєю стерхів. На думку піарників російського президента, такий політ мав символізувати його як ватажка зграї. За штурвалом дельтаплана Путін здійснив три польоти – стерхи сприймали його як вожака та летіли за ним ключем.

 

Фото: nbnews.com.ua
Фото: nbnews.com.ua
Фото: nbnews.com.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація