Відбирають телефони та їжу: столицю Індії тероризують тисячі макак

Відбирають телефони та їжу: столицю Індії тероризують тисячі макак

Фото: Reuters

Тварини поширюють хаос та вриваються в будинки.

Влада Індії почала боротися з макаками які заполонили Нью-Делі і шкодять мешканцям міста. Тварини викрадають їжу і мобільні телефони, вриваються в будинки і тероризують людей.

Про це повідомляє Reuters.

Як пише видання, макаки колонізували цілі райони навколо парламенту Індії, а також будівлі ключових міністерств, від канцелярії прем'єр-міністра до міністерств фінансів і оборони. Це викликало стурбованість як у державних службовців, так і в громадськості.

"Часто вони викрадають їжу у людей під час ходьби, а іноді навіть рвуть файли і документи", - розповів працівник Міністерства внутрішніх справ Індії Рагін Шарма.

Перед початком зимової сесії в минулому місяці для членів парламенту були видані рекомендації щодо того, як оберігатись від нападів мавп.

У Reuters зазначили, що швидке зростання міст в Індії витіснило макак, загнавши їх у місця проживання людей для отримання їжі. Водночас, більшість людей в Індії поважають і годують тварин, оскільки вважають їх пов'язаними з напівбогом Хануманом.

"Вони починають активно шукати додаткову їжу, і якщо ми не будемо їх годувати, вони стануть агресивнішими", - пояснила дослідниця в області екології Асміта Сенгупта.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Індії мавпа забігла у будинок, де мати годувала новонароджену дитину, вкрала її та покалічила. Малюк помер від травм.

У Нью-Делі працівникам урядових будівель докучають мавпи

У Нью-Делі працівникам урядових будівель докучають мавпи

Повʼязані теми:

Наступна публікація