Відвідувачі зоопарку в Кобеляках пішли до мера, щоб спитати, чому верблюд захудий

Відвідувачі зоопарку в Кобеляках пішли до мера, щоб спитати, чому верблюд захудий

Верблюд Боні народився в Харкові півтора роки тому.

У Кобеляках зоозахисники помітили в місцевому екопарку виснажену тварину. Попри кепський стан, верблюда показують відвідувачам. Чому у нього видно ребра через шкіру - місцеві прийшли питати мера. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У кобеляцькій міськраді позачергове зібрання. Гамірно.

 З десяток активістів прийшли до голови питати про верблюда. Ґвалт здійнявся кілька днів тому через світлини в соцмережах. Виснажену тварину сфотографували в місцевому комунальному екопарку.

Верблюд Боні народився в Харкові півтора роки тому. І там жив. В Кобеляки, каже директор екопарку, переїхав тимчасово, адже у харківському звіринці нині триває реконструкція і звідти тварину передали на утримання. Але Боні справді хворіє. В нього вроджена патологія шлунка і саме тому він такий худий. У Харкові цю інформацію підтвердили.

Ребра через шкіру: зоозахисники стали на захист виснаженого верблюда у екопарку Кобеляк

Ребра через шкіру: зоозахисники стали на захист виснаженого верблюда у екопарку Кобеляк

"Вроджена дисфункція стравохідного жолобу та дисфункція секреційних процесів у передшлунках. Це ніяк не відбивається на стані тварини, окрім як на зовнішньому вигляді. У нього гарний апетит, він грайливий", – відповіли на запит журналістів.

Нині Боню інтенсивно відгодовують харківські зоологи і постійно консультують кобеляцьких щодо раціону утриманця.

Міський голова показав активістам документи та висновок ветеринара - що верблюд оперативного лікування не потребує і йому ніщо не загрожує.  Ті не вірять ані словам, ані паперам.

"Ми все ж наполягаємо на незалежній експертній оцінці незалежного ветеринара. Це ваша справа", – кажуть містяни. 

Після зустрічі в міськраді активісти їдуть на оглядини верблюда в екопарк. Там санітарний день.

Директор екопарку запрошує їх приходити у звичайні дні, але попереджає - у випадку Боні треба просто чекати - з його діагнозом знадобиться не менше року, поки він набере вагу і буде виглядати, як звичайний верблюд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація