Вижити у джунглях: у Таїланді під час навчань солдати пили кров кобри і їли ящірок

У навчаннях беруть участь 11 тисяч військовослужбовців з 29 країн.

У Таїланді проходять масштабні військові навчання Cobra Gold ("Золота кобра"), в рамках яких солдатів навчали виживанню в джунглях.

Зокрема, військові вчилися ловити кобр і пити їхню кров. Також вони пробували їсти комах і геконів – місцевий різновид ящірок.

Цього року в навчаннях беруть участь понад 11 тисяч військовослужбовців з 29 країн, найбільшу кількість учасників надали Таїланд і США. Також в навчаннях беруть участь невеликі контингенти з Японії, Південної Кореї, Китаю, Індії та інших країн.

Вправи з виживання в джунглях - лише частина масштабних 10-денних навчань. Основна увага приділяється відпрацюванню взаємодії військ, кораблів військово-морських сил і морської авіації в подоланні наслідків природних катастроф.

Нагадаємо, у вересні 2017 року на Львівщині відбулися навчання Rapid Trident-2017, в яких взяли участь до 2,5 тисяч українських воїнів і військовослужбовців країн-партнерів - Болгарії, Канади, Естонії, Грузії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Британії та США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація