Всесвітній день яйця: готуємо смажені варені яйця

Всесвітній день яйця: готуємо смажені варені яйця

Фото: ТСН.ua

Цікавий рецепт для тих, кому набридли і смажені, й варені яйця: застосовуємо обидві технології і отримуємо абсолютно нове оригінальне блюдо.

Смажені варені яйця зі спеціями комусь можуть здатися стравою дивною, мовляв, навіщо цей сам по собі прекрасний продукт варити, а потім ще й смажити. Але те, що ви отримаєте в результаті, вразить вашу уяву яскравим насиченим смаком і ароматом. Смажені варені яйця ідеально доповнять не тільки відварений рис, але також пасту, булгур, кіноа або картоплю.

Смажені варені яйця

Інгредієнти

яйця - 4 шт.

часник - 2 зубчики

топлене масло - 30 г

мелена куркума - 1/2 ч. л.

мелена зіра - 1/2 ч. л.

мелена кориця - на кінчику ножа

мелений імбир - на кінчику ножа

мелений гострий червоний перець - на кінчику ножа

мелений чорний перець - на кінчику ножа

сіль за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: Зубчики часнику почистити і порізати дрібно. У сковороді нагрійте топлене масло, покладіть часник і всі спеції. Смажте на середньому вогні 10 секунд.

Крок 2: Яйця помістіть у каструльку і залийте холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин. Воду злийте, дайте яйцям охолонути і почистіть.

Крок 3: Зварені яйця розрізати вздовж навпіл. Викладіть у сковороду з запашним маслом жовтком вниз і смажте 2,5 хвилини. Потім переверніть лопаткою. Смажте ще 1,5-2 хвилини.

Крок 4: Смажені варені яйця зі спеціями зніміть з вогню і посоліть за смаком. На стіл їх можна подати, наприклад, з відвареним рисом, доповнивши свіжими овочами за смаком.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація