Яценюк – король Філіп II, а Тимошенко – Бухарський хлопчик. Google знайшов на відомих картинах двійників політиків

Яценюк – король Філіп II, а Тимошенко – Бухарський хлопчик. Google знайшов на відомих картинах двійників політиків

Додаток шукає відповідники серед 70 тисяч картин і скульптур.

На початку січня в додатку Arts&Culture компанії Google з'явилася нова функція, яка може знайти вашого двійника на картині, яка зараз висить у музеї. Проте функція ранішке була доступна лише в деяких країнах, а від 4 вересня нею вже можуть скористатися й українці.

За допомогою функції Art Selfie будь-хто може зробити селфі і знайти схожі обличчя на творах мистецтва. Функція використовує технологію комп'ютерного зору для порівняння селфі користувача з портретами і скульптурами з декількох десятків музеїв, і визначає найбільш схожі.

Всього в базі даних додатку 400 тисяч картин і скульптур. Клікнувши на зображення свого "двійника", можна дізнатися більше про картину або художника, про яких ви, ймовірно, ніколи раніше не чули. Щоправда іноді схожість вельми сумнівна.

Протестувати нову функцію Google ми вирішили на портретах українських політиків. Найбільше свій картинний еквівалент вдалося підібрати Олександру Турчинову (70% відповідність), а ось найменше - Андрію Парубію (38%) та Володимиру Гройсману (38%).

Дивіться, що вийшло з нашого експерименту:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація