Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Як не переїдати: експерти вигадали, як ложкою визначити правильну порцію

Спосіб допомагає не переїдати і уникати ожиріння.

У Великій Британії вчені вигадали простий метод, який дозволяє легко вираховувати потрібну порцію їжі за допомогою "долонь і ложок".

Про це пише Sky News.

Британський фонд харчування представив перший практичний посібник з розмірами порцій - "Знайди свій баланс". У ньому використовуються прості вимірювання, щоб допомогти визначити відповідні порції їжі. Для цього можна використовувати тільки долоні і ложки. Посібник розроблено на основі середньої добової норми - 2 тис. калорій.

BNF випустить своій посібник у трьох форматах: плакат, який містить огляд рекомендацій; буклет, в якому детально розповідають про застосування методу на практиці; цифровий ресурс, який можна завантажити, із розмірами порцій для широкого спектру продуктів.

"Кількість, яку ми кладемо на нашу тарілку, зазвичай залежить від розмірів порції, яку ми звикли споживати, наскільки ми голодні або скільки пропонують в порції в ресторані", - розповіла експерт з харчування Бріджет Бенелам.

Дослідження BNF показало, що коли ми їмо макарони, в середньому ми їмо близько 230 г в приготованому вигляді, без будь-яких соусів тощо. Експерти ж виявили, що 10% опитаних їдять 350 г, хоча варто їсти лише 180 г. 

"Щоб підтримувати здорову вагу, ми повинні забезпечити правильний баланс продуктів в розумних кількостях. Справа не тільки в тому, щоб їсти менше, але і в тому, щоб їсти по-іншому", - пояснила Бенелам.

Нагадаємо, виснаження на роботі може викликати їжа. Серед небезпечних продуктів, які не варто вживати під час інтенсивної роботи - банани, солодощі та кава. 

ВідеоТоп-5 продуктів, які виснажують організм

Відчуваєте виснаження, втому і занепад сил? Зверніть увагу на свій раціон. Ми зібрали продукти, які можуть виснажувати організм.

Топ-5 продуктів, які виснажують організм

Залиште свій коментар

Вибір редакції