Як сніданок може вплинути на тривалість життя: вчені зробили несподіване відкриття

30-відсоткового обмеження калорій було достатньо, щоб збільшити тривалість життя на 10 відсотків.

Як сніданок може вплинути на тривалість життя: вчені зробили несподіване відкриття

© Unsplash

Час вашого ранкового прийому їжі може збільшити тривалість життя аж на 35 відсотків.

Про це пишеUA Vestnik.

Вчені дослідили, що ранкова порція прийому їжі у певні часові рамки впливає на тривалість життя, за умови, якщо наприкінці дня споживатиметься менше їжі.

"Організму може бути корисно їсти багату їжу на сніданок і обід, а потім вечеряти раніше. Також з’ясувалося, що обмеження калорій у нічний час пом’якшує вікові зміни в експресії генів. Іншими словами, зміна часу прийому їжі може протидіяти запальним ефектам, які старіння робить на Експресію генів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, обмеження калорійності продовжує тривалість життя, але механізми, за допомогою яких це відбувається, залишаються погано вивченими.

"30-відсоткового обмеження калорій було достатньо, щоб збільшити тривалість життя на 10 відсотків, однак щоденний інтервал голодування та дотримання циркадного режиму харчування діяли разом, щоб збільшити тривалість життя на 35 відсотків", - додали в повідомленні.

Раніше ми розповідали, який сир має найрізкіший запах.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Пов’язані теми

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie