Як впливає на організм фастфуд, кава та пиво. Інфографіка

Як впливає на організм фастфуд, кава та пиво. Інфографіка

Фото: Getty Images

Іноді за неймовірним смаком "ховається" вражаюча шкода для внутрішніх органів.

Щоденно українці споживають різноманітну їжу, навіть не здогадуючись про її дію на організм.

Ранкова кава або швидкий перекус у фастфуді безпосередньо впливають на роботу організму та здоров'я людини.

ТСН.ua зібрав дослідження про поступову реакцію організму на каву, пиво, Біг Мак, Coca-Cola та енергетичний напій в коротких інфографіках.

Кава не тільки надає енергію зранку, але й впливає на силу м'язів та зір. Більш того, під дією кави жири спалюються навіть, якщо не рухатися. Проте вживання напою сильно збільшує навантаження на серце та судини.

Пиво певний час дає відчуття щастя та інших приємних емоцій. Проте, у той же час, поки у голові - "приємний туман", внутрішні органі щосили намагаються позбутися алкоголю: шлунок намагається створити "пробоїну" у собі ж, а печінка витрачає ресурси на перетворення алкоголю на воду.

Coca-Cola діє як слабкий енергетик, допомагаючи побороти сонливість та стимулює рецептори задоволення у мозку, працюючи як "героїн". Однак, одночасно з отриманням задоволення, організм позбавляється кальцію та відчуває цукровий "вибух", через що вже через годину його нестача викличе роздратованість та загальмованість. 

Біг Мак - легендарний "бутерброд" зі смачною котлетою та ніжною булочкою, як виявилося, діє як кокаїн та інші наркотики, викликаючи як задоволення, так і необхідність у черговій "дозі".  Більш того, організм отримує таку кількість солі, від якої тіло відчуває зневоднення.

Енергетичний напій підвищує сконцентрованість та активність, проте викликає залежність від кофеїну та "грається" рівнем цукру у крові, що дуже негативно впливає на організм. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація