Запечені яблука з медовим соусом – яскравий смак осені

Запечені яблука з медовим соусом – яскравий смак осені

Фото: ТСН.ua

Яблука дуже корисні для організму, а в запеченому вигляді вони стають ще кориснішими, оскільки засвоюються організмом набагато краще.

Яблука, запечені в духовці з різними начинками, - традиційний осінній десерт. Ніжна м'якоть печеного яблука вибухає в роті мільйоном яскравих бризок, дарує відчуття свята і феєрверку, приносить нотки солодощі і кислинку, легкість і насичення, невагомість і виразний смак щастя!

Запечені яблука з медовим соусом

Інгредієнти:

зелені великі яблучка – 4 шт.

малина – 250 г

тростинний цукор – 7 ложечок столових

кориця – 1 ложечка столова


Для соусу:

мед – 2 ложечки столових

пряний ром – 50 мл

кориця – 1 ложечка чайна

вершки (33%) – 120 г


Покроковий рецепт

Крок 1: акуратно зрізайте з яблучок верхівки (вони ще знадобляться) і за допомогою ножа витягніть м’якоть, відступаючи від шкірочки на пів сантиметра.

Крок 2: подрібніть м’якоть і малину окремо в блендері до пюреподібного стану. Викладіть ці інгредієнти в яблучка окремо один від одного, розмежовуючи шари цукром і корицею.

Крок 3: вливайте в кожне яблучко вершки (по столовій ложечці), накривайте верхівками і відправляйте їх в розігріту до 180° С духовку на пів години.

Крок 4: для приготування соусу розтопіть в каструлі мед, влийте в нього ром. Дочекавшись закипання, додайте корицю і вершки і варіть суміш, поки вона не стане густою

Крок 5: зніміть верхівки з яблук, полийте їх соусом. Після цього поверніть на місце верхівки і подавайте готову страву до столу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація