У Кабміні пригрозили штрафами мерам за відмову посилювати карантин вихідного дня

У Кабміні пригрозили штрафами мерам за відмову посилювати карантин вихідного дня

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Немчінов заявив, що питання карантину вихідного дня не в компетенції мерів.

Мери деяких міст, які підтримали підприємців і виступили проти карантину вихідного дня, не мають повноважень впливати на постанову уряду. А тому тих, хто заявлятиме, що у суботу і неділю обмеження не діятимуть у їхніх містах, штрафуватимуть.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв'ю "РБК-Україна".

Немчінов зауважив, що до компетенції міської влади належать лише комунальні установи.

"Міські голови жодним чином не впливають на реалізацію постанови, оскільки вона лежить поза межами їхньої компетенції. Вони можуть опікуватись своїми комунальними установами і закладами", - сказав він.

Немчинов також попередив, що на дії мерів, які підуть проти рішення уряду, відповідно буде реагувати Кабмін. Адже, з його слів, якщо не вдасться перервати ланцюжок захворюваності під час вихідного дня, країні доведеться перейти до загального локдауну.

"Якщо вони будуть видавати розпорядчі документи, що на їхні комунальні установи дія локдауну вихідного дня не поширюється, на них будуть накладатись такі самі штрафи і адмінпротоколи, як на будь-якого власника будівельного магазину. Звичайно, ми будемо реагувати", - висловився міністр Кабінету міністрів.

Нагадаємо, уряд 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину вихідного дня та посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Працюють наразі у вихідні продуктові магазини, транспорт, АЗС, СТО, аптеки, заклади, які надають фінансові послуги, й оператори поштового зв'язку. 

Проте таке рішення Кабміну обурило підприємців і у багатьох містах відбулися протести з вимогою дозволити їм працювати. Міська влада деяких міст підтримала бізнес і виступила проти карантину вихідного дня.

Верховна Рада в облозі: протестувальники повністю перекрили урядовий квартал

Верховна Рада в облозі: протестувальники повністю перекрили урядовий квартал

Повʼязані теми:

Наступна публікація