13-річний хлопець із ДЦП відкрив виставку зі світлинами зірок

Влад Дріщук з Хмельницького став героєм проекту "Здійсни мрію".

Владу Дріщуку 13 років. У хлопця ДЦП, і йому важко говорити, ходити та писати. Порушення дрібної моторики рук суттєво ускладнює його життя, вчителі його почерку не розуміють, тому, щоб не відставати від однолітків, хлопець навчився швидко працювати на планшеті. Попри всі труднощі, хлопчик мріє стати професійним фотографом та мати власний фотоапарат. Влад сам знайшов фотогурток, де вчиться робити якісні знімки. Вдома він робить фото на телефон, але розуміє, що досягти успіху у професії з таким інструментом буде непросто.

Мрія Влада наздогнала його на початку листопада. Одного дня на хлопця чекала просто злива подарунків. З самого ранку він – у професійній фотостудії, поруч із ним відомий український фотограф Вадим Яцун, а в руках – нарешті професійний фотоапарат! Завдяки команді "Здійсни мрію" підліток уперше отримав шанс спробувати професійну техніку, а столичний фотограф став його куратором на шляху до омріяної професії.

Казкова історія Влада продовжилася уроками теорії з професійним фотографом, відвідуванням фотовиставки у столиці та практичними заняттями у професійній фотостудії за участю моделі. Крок за кроком Влад навчався міцно тримати камеру та виставляти світло.

Та сюрпризи не скінчилися – команда "Здійсни мрію" підготувала ще один. На останньому практичному занятті на Влада чекала несподіванка – фотомоделями стали справжні українські зірки. Перед об’єктивом маленького фотографа постали співачки Світлана Тарабарова, Лавіка, солістка гурту Pur Pur Ната Сміріна та ведуча Лідія Таран. Влад, який уранці приїхав на заняття з фотографії аж із Хмельницького, аж ніяк не чекав зіркової фотосесії.

"Таких дітей, як Влад, я називаю обдарованими. У них відкриті серця, вони не замислюються, хто і що про них подумає. У таких дітях є щирість, яку я дуже ціную. Цей проект надихає, такі справи взагалі мені нагадують, що я живу і маю час, якого не можна марнувати. Якщо є сили і можливість працювати, працюй! Історія Влада мене захопила, тому я із задоволенням узяла участь у цій фотосесії. Хлопець мріє стати фотографом. І я впевнена, що коли людина щиро чогось прагне, то для неї не існує взагалі ніяких бар’єрів", – поділилася враженнями Світлана Тарабарова.

"Мені дуже подобається, коли дитина мріє про якийсь розвиток: професійний, творчий. І ці бажання обов’язково мають здійснюватися. У процесі фотозйомки Влад дав мені кілька психологічних порад. Він казав мені, що людина має щось відчути, аби передати емоцію на фото. Він казав: "Радій!", "А тепер сумуй!", "Мрій про щось". Він емоційно скеровував мене. Це важливо. Фотограф має бути психологом", – прокоментувала знімання Лавіка.

"Я, певно, трохи шокувала Влада своїм зовнішнім виглядом, але мені хотілося його порадувати. Крутий проект! Це прекрасно, коли даєш шанс відчути або наблизитися до своєї мрії, це додає дитині сил і впевненості, щоб надалі намагатися реалізувати все самостійно і повірити в себе. Віра в себе це найголовніше, що в нас є. У Влада особливий погляд, і я сподіваюся, що він обов'язково буде втілювати свої задуми", – сказала Ната Сміріна.

Усміхнений і щасливий Влад повернувся до рідного міста. А прийшовши у понеділок до школи, не повірив очам. Його світлини з зірками прикрасили стіни школи, а рідні, друзі, однокласники та вчителі прийшли привітати його з першою фотовиставкою! Хлопчина розплакався від щастя. Вісім його найкращих робіт побачили в день відкриття виставки понад 50 гостей.  Аплодисменти школи та привітання Влад запам’ятає назавжди.

"Я хочу в майбутньому мати власну студію і бути професійним фотографом. Поки я професійний десь відсотків на 10. Мені ще треба працювати і працювати" , – з усмішкою каже хлопець.

"Це такий сюрприз! Всі його вітають! Це дуже зворушлива мить, і для мами особливо. І мене Влад запалив уже цією справою, поруч із ним мені теж захотілось освоїти фотографію. Я хочу побажати йому успіхів, щоб він не здавався!" – сказала Владова мама Олена.

 "Я щаслива, що здійснилася ще одна велика мрія! А світ познайомився зі ще однією талановитою дитиною. Це прекрасні миті коли можна забути про важку хворобу, про всі труднощі, і віддатися захопленню. Попереду новорічні свята. Ми запрошуємо всіх стати чарівниками та втілити в життя мрії діточок, які змушені жити у лікарнях і боротися з тяжкими діагнозами. Чудеса – це те, що їм потрібно найбільше", – зауважила кураторка проекту “Здійсни мрію” Лідія Таран.

Саме для тих діток, які щодня борються за свої життя, започатковано проект "Здійсни мрію", кураторками якого є телеведучі Лідія Таран та Олександра Лобода. Проект допомагає здійснювати мрії дітей, для яких кожен прожитий день – це чудо. Команда прагне об’єднати чарівників та мрійників з усієї країни, знайти підтримку у відомих людей. За рік існування проекту реалізовано вже понад 50 дитячих мрій. Допомогти у здійсненні мрій та лікуванні маленьких пацієнтів може кожен, зробивши будь-який внесок за реквізитами проекту "Здійсни мрію" або через офіційний сайт – wish.1plus1.ua, а також на сторінці благодійного фонду "Ти не один". Долучайтеся до всеукраїнського руху добра!

 

Рахунок проекту:

ПАТ ПриватБанк

рахунок в гривні 26007052726802

у доларах США 26004052728870

в Євро 26006052725860

МФО 300711, КОД ЄДРПОУ 34818334 отримувач ВБФ "Крона"

Номер карти ПриватБанку (прив'язаний до рахунку) 5169 3305 0264 2819

Наступна публікація