16 лютого в Києві відбулася одна з найважливіших подій в онкологічній сфері України Реклама

16 лютого в Києві відбулася одна з найважливіших подій в онкологічній сфері України

16 лютого в Києві відбувся науково-практичний семінар на тему "Молекулярне профілювання як крок до персоніфікації в лікуванні онкологічних захворювань".

У заході взяли участь близько 100 лікарів онкологічного профілю з усієї України. Вперше в країні спеціально запрошений гість Ігор Генчин (медичний онколог і гематолог, St. Joseph/St. Barnabas Health Care System, США) виступив з доповіддю "Профілізація пухлин: реальні можливості для реальних пацієнтів". 

Профілювання пухлин — це можливість підібрати для кожної онкохворої людини індивідуальну і максимально ефективну схему хіміотерапії. Наявність молекулярних даних дає онкологу можливість приймати обгрунтовані рішення щодо лікування, а пацієнтам — можливість побачити, як ростуть їхні діти і внуки. З появою дослідження молекулярного профілювання пухлин метод "проб і помилок" більше не прийнятний в онкології. 

Професор Олексій Олексійович Ковальов також підкреслив важливу роль молекулярного профілювання та персоніфікації лікування пацієнтів, які страждають від онкологічних захворювань: пухлина кожного пацієнта має унікальну молекулярну структуру. Зі знанням цієї структури лікар може підібрати пацієнтові індивідуальний курс лікування, максимально ефективний у кожному конкретному випадку. 

В рамках семінару к. м. н. Сергій Анатолійович Лялькін представив реальний клінічний випадок і показав результати лікування пацієнта, використовуючи молекулярне профілювання Caris. Було встановлено, що тривалість життя у пацієнтів, які отримували терапію за результатами профілювання, була значно вищою, ніж у хворих, яких лікували за стандартами. 

Учасники обмінялися досвідом та обговорили нові шляхи і тактики в лікуванні онкозахворювань. Профілювання пухлин відкриває великі перспективи як перед онкологами, так і перед їх пацієнтами. 

Науково-практичний семінар пройшов за підтримки британської фармацевтичної компанії Amaxa Pharma спільно з Caris Life Sciences — провідною компанією в галузі біологічних наук, яка орієнтована на вдосконалення лікування онкологічних захворювань. Препарати компанії Amaxa Pharma, такі як Іринотекан Амакса, Гемцитабін Амакса, Доцетаксел Амакса, Паклитаксел Амакса, Оксаліплатин Амакса і Золта, широко використовуються для лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Наступна публікація