17 експертиз і 6 слідчих експериментів: поліція розкрила деталі справи про загибель Дениса Чаленка з Прилук

17 експертиз і 6 слідчих експериментів: поліція розкрила деталі справи про загибель Дениса Чаленка з Прилук

Фото: скриншот з відео

Підліток загинув за таємничих обставин.

У справі про загибель 14-річного Дениса Чаленка, який помер за таємничих обставин у Прилуках, провели 17 експертиз.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Протягом тижня поліція провела 17 додаткових оглядів міста події. "За їхніми результатами вилучено багато речових доказів: починаючи з одягу і закінчуючи предметами, які вилучали як самі слідчі, так і родичі, які надавали ці предмети для експертиз", – повідомив Максим Цуцкірідзе.

Він також повідомив, що було проведено шість слідчих експериментів. Участь у них взяли очевидці подій: фельдшери і працівники поліції, які виїжджали на місце події. Найближчим часом відбудеться слідчий експеримент за участю батька загиблого хлопця.

Поліція також повідомила про попередні висновки судово-медичної експертизи. Причиною смерті експерти назвали відкриту черепно-мозкову травму. Але головне, внаслідок чого хлопець її отримав, поки невідомо. 

Нагадаємо, у вівторок, 29 жовтня, 9-класник Денис повернувся додому зі школи й попросився в мами піти на тренування. За дві години, коли мати зателефонувала сину, зв’язку з ним уже не було. Відчувши щось недобре, батьки почали шукати хлопця, але марно. Аж раптом дзвінок із поліції - Дениса знайшли мертвим на залізничній колії.

Попри запевнення, що вбивство є однією з робочих версій, за якими ведеться розслідування обставин смерті, офіційна кваліфікація справи – загибель на залізниці. Це не влаштовує ані батьків, ані активістів із Прилук, які давно нарікають на роботу місцевих правоохоронців. Перші проотести під відділком відбувались з силовим протистоянням та спаленням шин. Родина Дениса налаштована "до кінця" боротися за справедливе слідство та покарання винуватців загибелі дитини, і мають кількох підозрюваних. 

Крім того, батьки Дениса готові до ексгумації тіла сина. Вони прагнуть дізнатися, якою смертю загинув хлопець. Родина знайшла в Німеччині експертів, які зроблять ексгумацію, та людей, які це оплатять. 

Результати повторної судмедекспертизи у справі Дениса Чаленка оголосили у Прилуках

Результати повторної судмедекспертизи у справі Дениса Чаленка оголосили у Прилуках

Повʼязані теми:

Наступна публікація