25 січня - Тетянин день: історія, традиції, як привітати Тетяну з днем ангела

25 січня - Тетянин день: історія, традиції, як привітати Тетяну з днем ангела

25 січня жінки на ім’я Тетяна святкують день ангела.

25 січня православний світ вшановує великомученицю Тетяну Римську. Саме тому 25 січня жінки на ім’я Тетяна святкують день ангела.

Хто така великомучениця Тетяна

Тетяна була дочкою заможних батьків, які таємно сповідували християнську віру. Тетяна не вийшла заміж, а стала дияконесою та служила у храмі у Римі, допомагала бідним людям.

III століття - це часи особливо жорстоких гонінь на християн. Тетяну з її батьком схопили і запроторили у храм Зевса, де вимагали вклонитися язичницьким ідолам. Коли Тетяна почала молитися і звати Господа Ісуса Христа, ідоли в храмі Зевса попадали та розбилися.

Катування святої Тетяни розписані на декількох сторінках Житія святих. Кати поводили себе особливо жорстоко. Тетяну кидали до левів, викололи очі, палили вогнем. Усі страждання свята Тетяна приймала зі смиренням, і здавалося, вона не відчувала болю, тільки постійно молилася,  до останньої миті поки їй не відсікли голову. Після смерті жінки римляни вбили і її батька.

Тетяна - образ позитивної краси

Саме завдяки православній вірі та шануванні церквою святої мучениці Тетяни це ім’я  - одне з найулюбленіших. Тетяна дуже часто була головною героїнею класичної літератури.

Вважається, що дівчата на ім’я Тетяна - яскраві та надзвичайні особистості. Вони сміливі, чесні та дуже вродливі.

Привітання Тетяни з днем ангела

Усім Тетянам у цей день бажано у молитві подякувати своїй небесній покровительці - святій Тетяні Римській. Дуже добре за можливості зайти до храму, замовити молебень, написати записки за здоров’я та упокій близьких і рідних.

Привітати Тетян можна іконою святої великомучениці Тетяни, або подарувати інший подарунок, корисний для її душі та тіла. Або зателефонувати чи надіслати святкові повідомлення.

Фото: pixabay.com

Тетяно, Танюшко, Тетянко,

Вітаю з твоїм лише святом!

Хай сонячних й радісних ранків

У тебе буде багато.

Хай ангел стоїть на сторожі,

Дарує добро, мир і спокій.

Хороших тобі перехожих

На стежці життєвій довгій.

 

Турботливо, ніжно, ласкаво

Хай близькі тебе називають.

Тетяну, Танюшу, Тетянку

Зі святом сьогодні вітаю!

 

Вітаю з днем Тетяни. Бажаю краси та любові, щастя та радості, гармонії та впевненості, чудового настрою та сміливості душі, яскравих барв життя та вірної підтримки близьких людей. Будь кохана і нехай всі твої бажання, мрії обов’язково здійсняться.

 

З днем Тетяни, моя люба,

Будь завжди щаслива.

Хай Свята дарує мудрість

І кохання щире.

 

Чує хай свята Тетяна

Всі твої бажання,

Допоможе в час важкий

Смутку і зітхання.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація