31% українців підтримує дії Лукашенка під час протестів у Білорусі — опитування

31% українців підтримує дії Лукашенка під час протестів у Білорусі — опитування

Фото: Associated Press

Лукашенка здебільшого підтримують жителі сходу та півдня України.

В Україні 31,3% населення підтримує дії нещодавно "інавгурованого" Олександра Лукашенка, водночас на боці протестувальників у Білорусі — 45,3% українців. Не визначились зі своїм вибором 23,4% опитуваних. 

Про це свідчать результати опитування КМІС, проведеного від 12 до 16 вересня 2020 року.

За результатами опитування, на заході і в центрі більше тих, хто підтримує протестувальників, а на півдні та сході – прихильників Лукашенка. Серед виборців українських партій на виборах до Верховної Ради найбільше Лукашенка підтримує електорат "Партії Шарія" та "Опозиційної платформи – За життя". Водночас серед виборців кандидатів у президенти, найбільша підтримка Лукашенка — з боку виборців співголови фракції ОПЗЖ Юрія Бойка.  

Фото: КМІС
Фото: КМІС

КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старші) України — у всіх областях України, окрім АР Крим, окремих районів Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 2000 інтерв'ю. 

Нагадаємо, якби вибори президента України відбулися в середині вересня 2020 року, то за Володимира Зеленського проголосували б 31,8% виборців, які вже визначилися. Це на 10,8% менше, ніж було у квітні 2020 року. 

Більше десятка європейських країн не визнали легітимність Лукашенка

Більше десятка європейських країн не визнали легітимність Лукашенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація