55 врятованих дітей: хірург зі США під час відпустки волонтерить в Україні

55 врятованих дітей: хірург зі США під час відпустки волонтерить в Україні

Їх він рятує після страшних опіків.

Американський лікар Геннадій Фузайлов, який буквально, повернув до життя обгорілу дівчинку Настю Овчар 12 років тому, почав їздити до України як волонтер. На його рахунку тепер 55 врятованих маленьких українців.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. 19.30.

Нині Насті Овчар - 18, вона студентка медколеджу. У п'ять років в неї 80% тіла було в опіках. Дівчинка обгоріла, коли виносила з охопленого вогнем будинку свою дворічну сестричку. Щоби врятувати маленьку героїню - її доправили до бостонської клініки, там вона і познайомилася з хірургом Геннадієм Фузайловим. Нині вони знову зустрілися в операційній. 

Саме після Бостона, де її лікували, Настя і вирішила стати хірургом та рятувати обпечених дітей. Вона була першою українкою, яка потрапила до американської клініки.

Бостонський хірург безкоштовно прооперував понад півсотні українських дітей

Бостонський хірург безкоштовно прооперував понад півсотні українських дітей

Фузайлов оперує безкоштовно, переважно під час своєї відпустки, за що вислуховує докори від дружини. Цього разу хірург приїхав до України з вісьмома колегами. Три бригади американських хірургів і анастезіологів оперують українських дітей. У львівському медичному центрі під них задіяні три операційні - і так триватиме увесь тиждень.

Американцям допомагають і українські лікарі. За тиждень вони разом прооперують понад півсотні дітей. І - вперше, як виняток - двох дорослих. Один із них боєць АТО, який зазнав опіків на передовій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація