6-річного сина "диверсантів" з групи Мужчиля не віддають родичам

6-річного сина "диверсантів" з групи Мужчиля не віддають родичам

6-річного сина "диверсантів" з групи Мужчиля не віддають родичам

6-річний Богданчик поки що житиме у будинку сімейного типу.

Богдана Кукеля хочуть віддати на виховання чужій родині.

6-річному Богдану, чиїх батьків СБУ затримала під час знешкодження проросійських диверсантів у Києві, чиновники не дозволяють жити ні з прабабусею, ні з двоюрідною сестрою. Та вже у найближчий тиждень хочуть віддати на виховання чужій родині. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Про маму й тата, з якими жив Богданчик Кукель, йому не нагадують. Намагаються зробити все, аби він забув про стрес. Провідувати його дозволяють лише прабабі Олені Агей і лише про неї він нині згадує та чекає.

Прабабі - 84. Каже, вона є єдиною близькою родичкою Богданчика. У те, що її онука Олена Кукель могла співпрацювати з російськими диверсантами, пенсіонерка не вірить.

Резонансну спецоперацію СБУ провела 10-го грудня - просто в квартирі, де Богданчик жив із батьками. На місці вилучили цілий арсенал зброї. А на очах хлопчика в стрілянині загинув співробітник "Альфи" і товариш його батьків, колишній командир розвідки "Правого сектору" Олег Мужчиль. Бабуся згадує: тоді їй хтось зателефонував і обіцяв привезти правнука.

"І я три дні чекала, як дурепа. Ходила до нашого дільничного. "Вам сказали привезуть, йдіть чекайте", - була відповідь. Хотіла його забрати, але в нас такий порядок, що якщо бабуся стара, то вже не можна", - розповідає Олена Агей.

У службі в справах дітей радіють, що Богданчик оговтується від пережитого, його вже познайомили з майбутньою названою матірю. Віддати знайомим чи далеким родичам, які вже тричі до них зверталися, кажуть, не мають права. Адже хлопчика мали передати довіреній особі самі батьки, у ту ніч, коли їх затримували.

"Оскільки цього не сталося і дитина опинилася у центрі, то тимчасове влаштування вже не актуально, вже немає сенсу і насторожує нас. Віддавати дитину є ризики", - кажуть у центрі.

Ганна Кукель - двоюрідна сестра Богданчика. Її батько - рідний брат затриманого. Розповідає, що вони давно посварилися, іще до народження хлопчика і все через квартиру. Суд поділив її між братами. Ганна навіть прописана в ній, але дядько Валерій її туди не пускав. Уперше за 7 років вона зустрілася з ним уже в СІЗО і помирилася. Підозрюваний у співпраці з російськими диверсантами дозволив 25-річній дівчині забрати свого сина на виховання.

"Батьки є при тямі, навіть якщо вони вчинили злочин. Їм вирішувати, а не опікунській раді, з ким на цей час буде дитина. Статтю 151 Сімейного кодексу ще ніхто не відміняв і вони повинні будуть віддати дитину тій особі, на яку вказали батьки. Якщо цього не зроблять, то звернуться до суду", - каже адвокат Ганни Валентина Теличенко.

Батько хлопчика в СІЗО вже написав заяву, щоби Богданчик повернувся додому та жив там із сестрою. Але в службі в справах дітей кажуть - її навіть не розглядатимуть, допоки хтось із рідних не оформить документи на опікунство. Богданчик поки що житиме в будинку сімейного типу.

Нагадаємо, 9 грудня бійці спецпідрозділу "Альфа" проводили спецоперацію в Оболонському районі Києва. Під час штурму квартири, в якій перебували російські диверсанти, загинув один зі спецпризначенців. Зазначена диверсійно-розвідувальна група діяла в ряді міст України, в тому числі в Києві. Співробітники СБУ затримали сімох підозрюваних, троє з них росіяни. Глава ДРГ Олег Мужчиль чинив опір і був убитий, двоє силовиків отримали поранення.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Чому 6-річну дитину, яка стала свідком убивства спецпризначенця, не віддають родичам

Чому 6-річну дитину, яка стала свідком убивства спецпризначенця, не віддають родичам

Повʼязані теми:

Наступна публікація