90% доріг на Прикарпатті потребують ремонту — Зеленський

90% доріг на Прикарпатті потребують ремонту — Зеленський

Фото: Офіс президента України

Президент озвучив низку проблем області.

У п'ятницю, 18 вересня, президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Івано-Франківської області озвучив низку проблем Прикарпаття. Зокрема, голова держави зазначив, що більшість доріг Івано-Франківщини потребують ремонту, інформує пресслужба ОПУ.

"В області не вистачає сміттєпереробного заводу та сучасних очисних споруд. А 90% доріг місцевого значення потребують ремонту. Все це можна й потрібно виправити, і зі свого боку ми готові повністю допомагати місцевій владі", — сказав Зеленський на представленні Стратегії розвитку регіону до 2027 року.

Президент зауважив, що нині доводиться будувати країну майже з нуля, "а в деяких випадках – навіть із мінуса".

"Ми хочемо змінити такий підхід і побудувати країну, яка завжди й до всього готова. Яка згадує про власну армію не тоді, коли починається війна. І згадує про власну медицину не тоді, коли стається COVID-19. Ми будуємо країну, яка завжди буде на декілька кроків попереду", – заявив голова держави.

За його словами, цей процес – складний і тривалий, але цілком можливий, якщо кожен громадянин братиме активну участь у розвитку своєї громади та області.

Зеленський також нагадав, що після децентралізації регіони отримали фінансування та дієві інструменти для розвитку.

"А 25 жовтня на місцевих виборах вони зможуть перезавантажити місцеву владу, щоб рухати свій край вперед, до успіху. І стратегія розвитку кожного регіону – це дорожня карта на важливому та складному шляху", – сказав президент.

Нагадаємо, сьогодні, 18 вересня, президент розпочав свій робочий візит на Прикарпаття з відвідання селища Ланчин, яке постраждало від повені в червні цього року. Під час інспекції голова держави зазначив, що буде створена комісія, яка перевірить усі потреби і помилки, що були допущенні в області.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація