Абітурієнти складають ЗНО з мови: які його особливості та що необхідно з собою мати

Абітурієнти складають ЗНО з мови: які його особливості та що необхідно з собою мати

Фото: УНІАН

Цього року випускники вперше складатимуть розмежований тест.

Сьогодні, 1 червня, абітурієнти складають зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, а також лише окремий тест з мови.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 1 червня.

Цього року випускники вперше складатимуть розмежований тест з обов'язкового для усіх абітурієнтів предмету. Тільки мову - збираються здавати майже 130 тисяч людей, а мову й літературу азом - удвічі більше.

Розпочнеться іспит традиційно об 11:00. До пунктів ЗНО розпочнуть пускати від 09:50 до 10:50. Якщо учасник прибуде в пункт тестування пізніше, його не допустять до участі у ЗНО. Хто сьогодні не зможе потрапити на тестування з поважних причин, має протягом п'яти днів подати заявку до регіонального центру оцінювання якості освіти, аби взяти участь у додатковій сесії.

Новини України: вже сьогодні школярі писатимуть ЗНО з української

Новини України: вже сьогодні школярі писатимуть ЗНО з української

У Центрі оцінювання якості освіти просять приходити у час, вказаний в запрошенні, аби унинути скупчень. Також наголошують на дотриманні карантинних обмежень. 

Під час тестів усім вимірюватимуть температуру, учасники мають перебувати в масках і користуватися антисептиками. Приміщення будуть провітрювати та дезінфікувати.

З собою учасник ЗНО повинен мати:

  • оригінал сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорт або інший документн, що засвідчує особу;
  • запрошення-перепустку для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.
Фото: ТСН.ua

Як повідомлялося, 21 травня в Україні стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Розпочалося воно іспитом з хімії. ЗНО триватиме до 15 червня. Тоді випускники шкіл складатимуть іспит з географії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація