Адам Осмаєв розповів перші подробиці розстрілу його дружини Аміни Окуєвої

Адам Осмаєв розповів перші подробиці розстрілу його дружини Аміни Окуєвої

Фото: Amina Okueva / Facebook

Жінка загинула від пострілу в голову.

Увечері в Глевасі Васильківського району на Київщині двоє невідомих із автоматичної зброї розстріляли автомобіль, у якому їхали чеченські добровольці Адам Осмаєв із дружиною Аміною Окуєвою. Жінка загинула від пострілу в голову.

Адам Осмаєв нині перебуває в лікарні. Розповідає, що в авто їх було двоє. За кермом був він. Про це Осмаєв розповів в інтерв'ю LB.ua. На залізничному переїзді їхню машину почали обстрілювати.

"Навколо мене все розліталася, панель уся", - згадує Осмаєв.

Одна з куль потрапила Аміні в голову.

"Я, скільки міг, проїхав, тому що (нападники) потрапили також у двигун, машина зупинилася. Намагався надати першу допомогу (Аміні), але їй у голову поцілили. Так що...", - говорить Адам.

Обстріл він вважає замахом на них обох, бачить у ньому російський слід.

Вони саме поверталися ввечері додому. Будинок будували своїми руками.

Нагадаємо, вбивство сталося близько 20:00 у понеділок, 30 жовтня, у селищі Глеваха під Києвом. Невідомі здійснили постріли з автоматичної зброї по автомобілю з кущів. Аміна Окуєва від отриманих травм померла. Її чоловік Адам Осмаєв поранений у ногу - вижив. Поліція нині шукає злочинців.

"Сьогодні, о 20-й годині на спецлінію 102 поліції Київщини надійшло повідомлення про те, що невідомі особи із кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха Васильківського району розстріляли автомобіль. На місце події одразу прибули група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. На території столичної області та сусідніх регіонах введений оперативний план «Сирена», тривають заходи щодо розшуку і затримання озброєних злочинців. Обставини події встановлюються. Наразі на місці події перебуває голова Нацполіції Сергій Князєв. Прохання до водіїв з розумінням ставитися до перевірки транспортних засобів поліцейськими", - ідеться в повідомленні Департаменту комунікації Нацполіції.

Раніше на Окуєву та Осмаєва був вчинений замах на вбивство. Стрілянина сталася 1 червня на столичному Подолі. Добровольці батальйону "Київ-2" Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачували в підготовці замаху на президента Володимира Путіна, та Аміна Окуєва приїхали на інтерв'ю з начебто французьким журналістом. На зустрічі він дістав пістолет і поцілив в Осмаєва. Його дружина Аміна почала стріляти у відповідь із нагородної вогнепальної зброї та поранила нападника. За її словами, той виявився боягузом, і одразу здався.

Після нападу Нацполіція взяла під посилену охорону Осмаєва і Окуєву, яка повідомила, що замах на життя її чоловіка готувався не вперше. Нещодавно охорону Державної служби охорони з Осмаєва та Окуєвої зняли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація