Адвокат Кольченка розповіла, коли Росія передасть українських в'язнів

Адвокат Кольченка розповіла, коли Росія передасть українських в'язнів

Фото: Reuters

За її словами, поки що процедура проходить за графіком і жодних затримок немає.

Адвокат Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна розповіла, як саме буде відбуватися процедура передачі та скільки це може зайняти часу.

Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"Може місяць, може два. Зараз йде збір документів. Коли документи з ФСВП (Федеральна служба виконання покарань – ред.) прийдуть, то Міністерство юстиції Росії, разом із запитом Мін'юсту України відправлять ці документи на розгляд до суду для прийняття рішення про можливість відбування покарання в Україні", – повідомила Сидоркіна.

Адвокат повідомила, що поки всі вкладаються в терміни і ніякого затягування справи немає.

"У рамках термінів, які встановлені законом, вони (російський уряд – ред.) і збирають документи. Процедура витримана, ніяких затягувань немає. Тому що з Міністерства юстиції України документи були відправлені 10 березня. І рівно в ці терміни – місячний термін розгляду – Мін'юст Росії укладається. Процесуально вони ніяких порушень в цьому плані не допускали", - додала вона.

Нагадаємо, Федеральна служба виконання покарань Росії представила Мін'юсту РФ пропозицію про передачу чотирьох засуджених у РФ українців Києву для подальшого відбування покарання на батьківщині.

Також у Мін'юсті відзначили, що остаточне рішення щодо передачі засуджених російськими судами громадян держави їх громадянства для відбування покарання приймають федеральні суди РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація