Адвокат колишніх беркутівців заявив, що його підзахисних викреслили зі списків на обмін

Адвокат колишніх беркутівців заявив, що його підзахисних викреслили зі списків на обмін

Фото: УНІАН

За словами Рибіна, українська сторона відмовляється обмінювати трьох ексберкутівців, які перебувають у СІЗО.

Адвокат Валентин Рибін стверджує, що українська сторона викреслює зі списку на обмін утримуваними особами трьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", які є підозрюваними у справах Майдану.

Про це він заявив у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці у Facebook.

"Сьогодні, 24 грудня 2019 року, українська сторона викреслює зі списків на обмін співробітників спецпідрозділу "Беркут", трьох наших хлопців, які утримуються у СІЗО уже практично 5 років. Я звертаю на це увагу представників "ЛДНР". Попрошу їх зробити усе можливе для того, щоби все таки наші хлопці були звільнені. Я попрошу, в нас ще є час, це питання вирішити так, щоб дійсно обмін відбувся всіх встановлених на всіх встановлених", - сказав він.

Дарья Морозова 24.12.19 Беркут опять пытаются вычеркнуть из списка на обмен!!!!!

Опубликовано Валентином Рыбиным Вторник, 24 декабря 2019 г.

За даними hromadske, йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна.

Зазначимо, напередодні hromadske повідомляло про те, що ексберкутівці перебувають у списку на обмін, цю інформацію спростувала ГПУ.

Нагадаємо, у Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року. За підсумками тривалих переговорів президент України Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням.  

23 грудня представник Росії у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов та представниця України у ТГК Валерія Лутковська повідомили про досягнення домовленостей щодо обміну утримуваними особами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація