Адвокати фіскалів доби Януковича дивуються з "однакових" документів прокуратури

Адвокати фіскалів доби Януковича дивуються з "однакових" документів прокуратури

Фото: Google

Обвинувачення ж наполягає, що не копіювало тексти.

Адвокати затриманих високопосадовців податкової служби часів Віктора Януковича закидають прокуратурі виготовлені "під копірку" документи, котрі передаються до суду. Обвинувачення це спростовує, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Повідомлення про підозру, клопотання і всі матеріали є абсолютно однаковими для всіх людей, які вчора були затримані. В деяких постановах навіть не поміняли коректно прізвище. Тобто ніхто не напружувався", - твердить один із адвокатів. "На даний час не розглядається по суті дане кримінальне провадження. До суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу. Я не вважаю, що вони під копірку – вони подаються безпосередньо щодо особи, яку затримано", - відповідає на це представник державного обвинувачення.

Досі ж судовий марафон, який триває з другої половини дня середи, не відправив жодного підозрюваного податківця за ґрати. Відпускають фігурантів скандальної справи під заставу або особисте зобов'язання. Підозрювані свою причетність до злочину спростовують. Так, колишнього голову Шевченківської державної податкової інспекції Києва Віктора Башука прокуратура обвинувачує в завданні державі збитків на суму 7 млрд гривень, а особисті статки посадовця оцінює в 235 млн гривень. Натомість сам він каже про зарплату не більше 5 тисяч гривень на місяць і власну чесність. "Пропрацював усе життя в податковій службі, мене нині приплітають незрозуміло куди, до когось, і кажуть, що я винуватий – тільки тому, що я там працював?", - сказав Башук. Водночас журналісти звернули увагу на сумку, з якого його молода дружина прийшла на судове засідання, та відшукали в інтернеті інформацію, що такий аксесуар коштує 40 тисяч гривень, якщо, звісно, не є підробкою.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Суд обрав запобіжний захід для частини затриманих екс-податківців

Суд обрав запобіжний захід для частини затриманих екс-податківців

Повʼязані теми:

Наступна публікація