Адвокати родин Небесної Сотні закликають Зеленського зібрати Раду позачергово і не передавати справу Майдану ДБР

Адвокати родин Небесної Сотні закликають Зеленського зібрати Раду позачергово і не передавати справу Майдану ДБР

Фото: Associated Press

До закону про ДБР мають ухвалити поправку, наголошують юристи.

Адвокатська дорадча група сьогодні, 17 листопада, опублікувала звернення на адресу президента України Володимира Зеленського із закликом скликати позачергове засідання Верхоної Ради, аби і проголосувати норму, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану. Відповідна заява оприлюднена на сторінці групи у фейсбуці. 

"Вимагаємо не передавати провадження у Справах Майдану до ДБР до принйняття поправки, створення управління по Майдану в ДБР і переведення туди слідчих з ГПУ", - йдеться у повідомленні. 

Вимагаємо від Президента скликати позачергову сесію Верховної Ради і проголосувати норму, яка дозволить зберегти...

Опубліковано Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel Субота, 16 листопада 2019 р.

Тим часом адвокатка родин загиблих Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська наголосила, що парламент під час засідання 15 листопада  не розглянула необхідну поправку до законопроекту №2116 про зміну статусу ДБР. Справи Майдану до Держбюро розслідувань, на її думку, передавати не можна. 

"Вважаємо, що президенту потрібно скликати позачергову сесію Верховної Ради для продовження розгляду законопроекту і голосування норми про забезпечення слідства у справах Майдану", - йдеться у її повідомленні. 

Закревська додала, що відповідне звернення ще місяць тому направили керівникам фракцій, голові ВР Дмитру Разумкову, генпрокурору Руслану Рябошапці та директору ДБР Роману Трубі. 

"Тобто насправді потрібно було просто зробити прості кроки, які вимагали постраждалі у справах Майдану їх адвокати і правозахисники", - додала адвокатка.

Нагадаємо, раніше директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявив про те, що розслідування злочинів, пов'язаних з масовими протестами у 2013-2014 роках на Майдані, тимчасово призупиниться. За його словами, це пов'язано із тим, что з 20 листопада усі справи, які раніше розслідувала прокуратура, перейдуть до інших правоохоронних органів, у тому числі до ДБР, а їм не вистачає слідчих. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація